Oloupaný česnek prolisujeme. Omyté a osušené kotlety několikrát po obvodu nařízneme, naklepeme a osolíme. Omyté a oloupané brambory nakrájíme ozdobným nožem na tenké plátky, na chvíli namočíme do studené vody, vyjmeme a osušíme utěrkou. Ramu utřeme s Vegetou a vmícháme osušené jemně sekané bylinky.
Na rozpálené Plantě opečeme po obou stranách do zlatohněda kotlety, přidáme prolisovaný česnek, pálivou papriku, podlijeme 2 - 3 lžícemi rozpuštěného bujonu a krátce provaříme. Vezmeme z ohně a uložíme na teplém místě. V druhé pánvi rozpálíme trochu Planty a usmažíme 4 volská oka. V dostatečném množství dobře rozpálené Planty usmažíme lupínky, vyjmeme a osušíme papírkovými ubrousky. Kotlety rozložíme na předehřáté talíře, proklademe volskými oky, přidáme lupínky a kopeček bylinkového krému.
Podáváme s hlávkovým nebo jiným salátem podle obliby.
(z časopisu Dobrou chuť!)
Kotlety s bramborovými lupinky |