Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Koláč tornádo

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Koláč Tornádo | foto: Zlata Benešovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1,5 hod

Těsto:
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g másla
1 vejce
3 lžíce studené vody
3 lžíce cukru
Hladká mouka na podsypání

Náplň:
500 g měkkého tvarohu
250 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
5 lžic cukru
3 vejce
60 g hořké čokolády 60% (může být nahrazeno kakaem)

Vypracujeme nelepivé těsto z mouky, změklého másla, vajíčka, cukru a vody. Těsto dáme na 30 min odpočinout do ledničky. Odpočaté těsto vyválíme na tenký plát a urovnáme do kulaté koláčové formy. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min na 180°C.

Náplň:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, s vanilkovým cukrem a normálním cukrem (cukru můžeme dát více, každý dle chuti) a postupně do náplně zašleháme vajíčka. Polovinu náplně obarvíme rozpuštěnou čokoládou nebo kakaem a případně přidáme pár lžic mléka, aby měla stejnou konzistenci jako neobarvená náplň.

Předpečený korpus vyndáme z trouby a stáhneme jí na 160°C.
Do středu těsta dáme 2 lžíce bílé náplně a na ní 2 lžíce tmavé náplně a dále střídáme, až zpracujeme oba typy náplně. Pečeme 35 min.

Poznámka
Koláč není náročný a má excelentní chuť a luxusní vzhled.

Autor:




Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.