Příprava: 45 minut
* 1 balení listového těsta (200 g)
* 8-12 výhonků chřestu (záleží na velikosti)
* 3 větší vejce
* 150 ml smetany s 12 % tuku
* 3 kostky smetanového taveného sýra nebo hrst strouhaného tvrdého sýra
* sůl a pepř na dochucení
1. Chřest krátce (asi pět minut) předvařte v osolené vodě.
2. Listové těsto rozválejte na potřebnou velikost a vložte do pekáčku nebo do alobalové formy na jedno použití. Z těsta vytvarujte okraje, aby sýrová náplň nemohla vytékat.
3. Poklaďte výhonky chřestu. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
4. Smíchejte vejce, smetanu a sýr (tavený napřed rozmačkejte vidličkou) a směs podle chuti osolte a opepřete. Přelijte přes chřest.
5. Koláč vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýrový krém ztuhne a okraje těsta zezlátnou. Podávejte pokud možno hned po upečení.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Bílý chřest |
Jemná chřestová polévka |
Rychlá pánev s chřestem a krevetami |