NA 4 PORCE
Příprava: 10 minut + 30 minut pečení
Těsto:
* 1 tyčinka Orion Margot (100 g), nastrouhaná
* 400 g polohrubé mouky + trocha na vysypání plechu
* 200 g krupicového cukru
* 1 sáček vanilinového cukru
* 250 ml smetany ke šlehání
* 2 vejce
* 1 sáček prášku do pečiva
* 2 lžíce oleje + na vymazání plechu
* 2 lžíce mléka
Poleva:
* 150 g másla
* 150 g moučkového cukru
* 2 lžíce kakaa
* trocha rumu
Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech. Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou utřenou z uvedených surovin.
MARGOT: Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodný koláč také zachutnal!
OCHUTNEJTE TAKÉ Čokoládová pěna |