Doporučujeme

Kokosky

Kokosky | foto: Tereza Mrowiecová

Čtenářský recept: Kokosky

  • 0

Doba přípravy: 60 minut

  • 375 g kokosu
  • 250 g cukru moučka
  • 125 g cukru
  • 4 bílky
  • velká lžíce polohrubé mouky

1. Bílky ušleháme do sněhu a postupně do něj vmícháme cukr, až vznikne pevný sníh.

2. Vešleháme také moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a v páře sníh dále šleháme, dokud nezačne tuhnout. Do sněhu vmícháme kokos a mouku. Nádobu odstavíme a šleháme do vychladnutí.

3. Cukrářským sáčkem s kulatou trubicí nastříkáme na plech vyložení papírem na pečení malé hromádky, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 2 minuty, poté teplotu stáhneme na 150 °C a kokosky dosušíme dorůžova.

4. Studené kokosky můžeme namáčet vždy ze spodní strany v čokoládové polevě.

Poznámka: Křehké a jednoduché sušenky evokují bílé Vánoce. Je v nich něha i romantika.


  • Vybrali jsme pro Vás