Doporučujeme

Kohoutí hřebínky

Kohoutí hřebínky | foto: Anna Grosmanová

Čtenářský recept: Kohoutí hřebínky

  • 0

Na těsto na hřebínky:

  • 50 dkg hladké mouky
  • 25 dkg másla
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 celé vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • šťáva z půlky citronu

Na kakaovou hnotu:

  • půl balení piškotů
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 100 g cukr moučka
  • 70 g másla

Na polevu:

  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžička Solamylu
  • špetka (podle intenzity) bretonu nebo potravinářského barviva
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce horké vody

1. Těsto zaděláme, uležíme přes noc v ledničce a druhý den vyválíme a vykrájíme malé kohoutky. Ty upečeme do zlatova v troubě (170°C).

2. Vychladlé polijeme růžovou citronovou polevou, kterou připravíme tak, že moučkový cukr smícháme se lžičkou Solamylu a obarvíme špetkou bretonu nebo potravinářského barviva. Pak opatrně přidáme šťávu z půlky citronu a 1 lžíci horké vody. Polevu umícháme (asi 5 minut) a pak jí poléváme na hřebínky.

3. Na zaschlé hřebínky dáme kakaovou hnotu. Tu připravíme tak, že piškoty rozdrobíme na malé drobečky, smícháme s kakaem, máslem a cukrem a tvarujeme na kohoutky. Poté je polijeme čokoládovou polevou a do stran zapíchneme vždy 2 půlky mandle.


  • Vybrali jsme pro Vás