Čtenářský recept: Klasicky delikátní bramborový salát - iDNES.cz

Čtenářský recept: Klasicky delikátní bramborový salát

  11:45

Klasicky delikátní bramborový salát | foto: sixaopro iDNES.cz

Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 6 porcí

  • 3/4 kg salátových brambor
  • 1 střední cibule
  • 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
  • 1 malá plechovka hrášku 
  • sterilované okurky
  • 3 vejce
  • 1 majonéza (225 ml)
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • cukr

1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na hranolky (nejlépe pomocí mřížky). Mraženou zeleninu asi 8 minut povaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k bramborám. Cibuli nakrájíme na drobno , vložíme do cedníku a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat a přidáme k zelenině. Dále přidáme drobně nakrájené okurky (asi 4 středně velké), vajíčka uvařená na tvrdo, hrášek. Dochutíme solí a pepřem.
2. Na zálivku v rendlíku za stálého míchání svaříme asi 4 lžíce octa, 3 lžíce cukru a lžíci vody. Sladkokyselou zálivku promícháme se salátem. Na konec vmícháme majonézu. Salát podáváme vychlazený.

Autor:

Nejčtenější

Slavíme mezinárodní den polévek. Dejte si minestrone, gazpacho nebo boršč

Věděli jste, že polévky mají svůj den? Sice neformální, ale zato mezinárodní. Datum 5. dubna se pro oslavu báječně hodí. Aprílové počasí s chladnými až mrazivými rány a někdy až překvapivě teplými...

Šmigrustovka, věnec i nádivka. Foodblogeři odhalují svá velikonoční tajemství

Velikonoce jsou pro kulinární influencery nejen časem tradic, ale také příležitostí k experimentování v kuchyni. Oslavy jarního svátku mají u nich doma jedno společné – stůl plný chutných pokrmů. Jak...

Nadívaná baby kuřátka

Nadívaná baby kuřátka

Střední

90 min

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Zapečené kedlubny

Zapečené kedlubny

Lehké

70 min

Kedlubna nám díky vysokému obsahu vlákniny zajistí dlouhodobý pocit sytosti a je bohatá na vitamin...

Jidáše zajíčci

Jidáše - zajíčci + stepy

Střední

60 min

Možná, že nestihnou ani vychladnout, jak vás vůně z trouby naláká na ochutnání.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Střední

65 min

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Šmigrustovka, věnec i nádivka. Foodblogeři odhalují svá velikonoční tajemství

Velikonoce jsou pro kulinární influencery nejen časem tradic, ale také příležitostí k experimentování v kuchyni. Oslavy jarního svátku mají u nich doma jedno společné – stůl plný chutných pokrmů. Jak...

9. dubna 2025

Nadívaná baby kuřátka

Nadívaná baby kuřátka

Střední

90 min

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Zapečené kedlubny

Zapečené kedlubny

Lehké

70 min

Kedlubna nám díky vysokému obsahu vlákniny zajistí dlouhodobý pocit sytosti a je bohatá na vitamin...

Slavíme mezinárodní den polévek. Dejte si minestrone, gazpacho nebo boršč

Věděli jste, že polévky mají svůj den? Sice neformální, ale zato mezinárodní. Datum 5. dubna se pro oslavu báječně hodí. Aprílové počasí s chladnými až mrazivými rány a někdy až překvapivě teplými...

5. dubna 2025

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Střední

60 min

Tyto sušenky nesmí chybět na žádné oslavě.

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Střední

60 min

I ti, kteří mají alergii na oříšky si mohou pochutnat na vanilkových rohlíčcích.

Telecí řízek v quinoe

Telecí řízek v quinoe

Střední

45 min

Tyto řízky vám doporučujeme podávat s lehkým salátkem.

Toast se sázeným vejcem

Toast se sázeným vejcem

Střední

20 min

Zdravá a chutná snídaně.

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, příspěvková organizace
Záchranář / Záchranářka pro VZ Tachov

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, příspěvková organizace
Plzeňský kraj

Skořicový pletenec

Skořicový pletenec

Střední

100 min

Tento skořicový pletenec chutná prostě úžasně.

Podzimní buchtičky

Podzimní buchtičky + stepy

Střední

70 min

S těmito krásnými buchtičkami máte úspěch zaručen.