Doporučujeme

Kefírové lívance s rybízovým máslem

Kefírové lívance s rybízovým máslem | foto: Lenka Pelikánovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Kefírové lívance s rybízovým máslem

  • 0
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
40 minut

Množství
2

2 lžičky cukru
250g polohrubé mouky
1 lžička sody
500ml kefíru
1/2 lžičky soli
1 vejce
olej dle potřeby

půl hrnku čerstvého rybízu
125g změklého másla
1-2 lžičky cukru

Postup pro lívance:
Cukr, mouku, sodu, kefír, sůl a vejce pečlivě smícháme v míse, abychom dosáhli hladké konzistence bez hrudek. Necháme deset minut odležet. Poté smažíme na pánvi na tenké vrstvě oleje.
Postup pro rybízové máslo:
Změklé máslo smícháme s cukrem. Poté přidáme rybíz, který vidličkou rozmačkáme do másla. Potíráme jím lehce teplé lívance.


  • Vybrali jsme pro Vás