NA 4 PORCE
Příprava: 40 minut
* 1,125 litru mléka + 180 g instantní nebo obyčejné polenty
* 40 g másla, na kostičky + 50 g strouhaného parmazánu
* 1½ lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
* mořská sůl, pepř
* 160 g mascarpone a pár snítek tymiánu k podávání
Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.
Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Bramborová kaše s cibulkou |
Bramborová kaše s pastinákem |
Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní |