Doporučujeme

Kančí závitky s hruškou

Kančí závitky s hruškou | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Kančí závitky s hruškou

  • 0

Doba přípravy: 50 minut
Množství: 4 porce

  • 800 g kančí kýty
  • 1 cibule
  • 2 velké hrušky
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 50 g másla
  • 5 lžic rostlinného oleje

1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek masa dáme kousek rozmarýnu a zatočíme.
2. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a závitky opečeme na cibuli ze všech stran.
3. Přeložíme závitky do vhodného pekáčku, přidáme máslo, nakrájené hrušky bez jádřinců, zalijeme vínem, přikryjeme, vložíme do trouby a dusíme doměkka.

Poznámka: Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže. Recept mám od své maminky. Táta je vášnivý rybář a myslivec, maso ze zvěřiny na našem stole opravdu nechybí.


  • Vybrali jsme pro Vás