Doba přípravy: 50 minut
Množství: 4 porce
- 800 g kančí kýty
- 1 cibule
- 2 velké hrušky
- 250 ml suchého červeného vína
- 4 snítky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 4 špetky soli
- 3 špetky pepře
- 50 g másla
- 5 lžic rostlinného oleje
1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek masa dáme kousek rozmarýnu a zatočíme.
2. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a závitky opečeme na cibuli ze všech stran.
3. Přeložíme závitky do vhodného pekáčku, přidáme máslo, nakrájené hrušky bez jádřinců, zalijeme vínem, přikryjeme, vložíme do trouby a dusíme doměkka.
Poznámka: Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže. Recept mám od své maminky. Táta je vášnivý rybář a myslivec, maso ze zvěřiny na našem stole opravdu nechybí.