Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Kančí pečené v divokých bylinkách

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Kančí pečené v divokých bylinkách | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce: 

  • libovolné maso z divočáka (kvalitě masa musíme přizpůsobit dobu pečení) 
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 palička českého česneku
  • plná dlaň čerstvého rozmarýnu
  • plná dlaň čerstvého tymiánu
  • 100 g slaniny
  • 0,5 l výrazného červeného vína
  • sůl a pepř
  • bobkový list
  • nové koření

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu z drcených rajčat, na hrubo nakrájeného česneku, lehce pokrájených čerstvých bylinek, nového koření, bobkového listu a mletého pepře. Do této marinády vložíme maso a necháme odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

2. Do pekáče dáme maso i s marinádou, přilijeme víno (tak aby maso bylo částečně ponořené) a vše osolíme (kdybychom marinádu osolili hned, maso by přišlo o šťávu). Maso lehce posypeme na jemno nakrájeným špekem.

3. Tuto dobrotu pečeme v hodně vyhřáté troubě 1,5 - 2 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Podle potřeby dále podléváme vínem.

Tip: Jako příloha se báječně hodí pečené brambory a fazolové lusky na anglické slanině. Ty připravíme tak, že na oleji orestujeme cibuli, česnek a na jemno nakrájenou anglickou. Pak přidáme fazolky a cca 10 min dusíme.

Autor:




Nejčtenější

Není radno podceňovat obsah vaší kabelky. Může vás zachránit před spálením nebo...
Deset věcí, které by nám v létě neměly chybět v kabelce

Dámská kabelka je jako truhlice s pokladem. Vejde se do ní tolik věcí, že se občas nestačíme divit. Vedle nezbytností, jako jsou peněženka či klíče, by v ní...  celý článek

Ilustrační fotografie
Pět tipů, jak zlepšit fyzickou kondici. Na začátku pomůže rychlá chůze

Uvědomujete si to pokaždé, když dobíháte autobus, protože se ještě několik zastávek snažíte maskovat své funění. Vaše fyzická kondice je na bodu mrazu. Chtěli...  celý článek

(Ilustrační snímek)
UKÁZKA Z KNIHY: Ženy by teď měly muže podržet, tvrdí psycholog Zimbardo

„Na rozdíl od žen a jejich emancipačních hnutí se muži nikdy nezformovali, aby zaktualizovali svou roli ve společnosti,“ píše psycholog Philip Zimbardo ve své...  celý článek

(Ilustrační foto)
Zmírnit bolesti při menstruaci umí heřmánek, teplo i endorfiny

Asi to znáte. Bolest v podbřišku přichází obvykle v prvních dnech cyklu a může se zdržet pár hodin nebo i pár dnů. Každopádně nám běžný život moc neulehčí....  celý článek

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Další z rubriky

Kaše z bulguru s teffem, lilkem a rajčaty
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web...  celý článek

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Kuřecí karbanátky se zeleninovým salátem
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Konec umělé masce: Jak vybrat make-up
Konec umělé masce: Jak vybrat make-up

Už nemusíte bojovat s nekonečnou nabídkou odstínů a hromadou upatlaných ubrousků. Stačí pár jednoduchých triků, díky kterým vyberete make-up na první dobrou.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.