Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Kančí pečené v divokých bylinkách

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Kančí pečené v divokých bylinkách | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce: 

  • libovolné maso z divočáka (kvalitě masa musíme přizpůsobit dobu pečení) 
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 palička českého česneku
  • plná dlaň čerstvého rozmarýnu
  • plná dlaň čerstvého tymiánu
  • 100 g slaniny
  • 0,5 l výrazného červeného vína
  • sůl a pepř
  • bobkový list
  • nové koření

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu z drcených rajčat, na hrubo nakrájeného česneku, lehce pokrájených čerstvých bylinek, nového koření, bobkového listu a mletého pepře. Do této marinády vložíme maso a necháme odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

2. Do pekáče dáme maso i s marinádou, přilijeme víno (tak aby maso bylo částečně ponořené) a vše osolíme (kdybychom marinádu osolili hned, maso by přišlo o šťávu). Maso lehce posypeme na jemno nakrájeným špekem.

3. Tuto dobrotu pečeme v hodně vyhřáté troubě 1,5 - 2 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Podle potřeby dále podléváme vínem.

Tip: Jako příloha se báječně hodí pečené brambory a fazolové lusky na anglické slanině. Ty připravíme tak, že na oleji orestujeme cibuli, česnek a na jemno nakrájenou anglickou. Pak přidáme fazolky a cca 10 min dusíme.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.