Doporučujeme

Kančí pečeně

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Kančí pečeně

  • 0

  • 750 g kančí zvěřiny
  • 150 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kuličky nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 3 menší bobkové listy
  • 4 kuličky jalovce
  • sůl
  • sádlo

1. Maso očistíme a odblaníme. V hrnci nebo pekáčku rozehřejeme sádlo, na dno položíme plátky slaniny, na plátky nakrájený česnek a položíme osolené maso. K masu přidáme ostatní koření, trochu podlijeme horkou vodou a přiklopené dusíme v troubě při 220 °C asi 1,5 hodiny.
2. Maso při pečení občas mírně podlijeme. Podléváme opravdu jen mírně, aby nám vznikla hustější přírodní šťáva.
3. Změklé maso odkryjeme a dopečeme do růžova.
4. Jako přílohu volím různě upravené brambory.


  • Vybrali jsme pro Vás