Doporučujeme

Kančí guláš

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Kančí guláš

  • 0

  • 500 g masa na guláš z divočáka
  • 2 velké cibule
  • 80 g slaniny
  • 4 jalovce
  • mletá sladká paprika
  • 1 lžička směsi Zvěřina - Hubert
  • 1 lžička pikantní hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • majoránka
  • polohrubá mouka
  • sádlo

1. V kastrolu rozpustíme sádlo, osmažíme na něm najemno nakrájené cibule a po chvilce přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu. K osmaženému základu přidáme maso z divočáka nakrájené na kostky a opékáme ze všech stran.
2. Kastrol přiklopíme a dusíme pod poklicí dokud se šťáva neodpaří. Potom maso zaprášíme mletou sladkou paprikou, kterou mírně osmažíme. Dále do guláše přidáme jalovec, Zvěřinu – Hubert, sůl, pepř, prolisované česneky, hořčici, promícháme a zalijeme horkou vodou. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
3. Když je maso měkké zahustíme guláš polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě 10 minut provaříme. Ke konci varu přidáme majoránku a můžeme guláš dochutit kečupem.
4. Podáváme s kynutým knedlíkem, bramborem vařeným ve slupce nebo s chlebem.

Poznámka: Ze zvěřiny u nás nesmí na stole chybět guláš, a tak vymýšlím stále nové recepty.


  • Vybrali jsme pro Vás