Doporučujeme

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku | foto: Apetit

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

  • 2
Pokud jste to stihli z práce dřív, než jste mysleli, použijte při přípravě kachních prsíček jednoduchý trik: položte je do pekáče a teprve pak zapněte troubu. Sádlo schované pod kůží se pak bude uvolňovat postupně a rovnoměrně, a kachna se tak upeče ve vlastním tuku.
NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 15 minut opékání

* 3 balíčky celého pepře (každý o 35 g)
* 4 kachní prsíčka, s kůží
* pořádný lok brandy
* sůl

1. Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Prožeňte pepř mixérem nebo mlýnkem na kávu tak, aby byl hrubě namletý (nebo ho můžete nasypat do igelitového sáčku a rozbít válečkem na těsto). Rozdrcený pepř nasypte do sítka či cedníku a pořádně jím zatřeste, abyste se zbavili jemného prachu. Pak pepř přesypte na talíř.

2. Ostrým nožem křížem krážem nařízněte kůži na prsíčkách, osolte je a obalte v pepři. Maso položte do pekáče kůží dolů a opékejte po pěti minutách na střední a horní příčce. Potom prsíčka otočte a dejte jim ještě pět minut na to, aby se opekla krásně dorůžova.

3. Vyjměte pekáč z trouby a slijte přebytečný tuk. Rozpalte plotýnku a přiveďte vypečenou šťávu k varu. Stáhněte z ohně, přilijte brandy a míchejte, dokud se nevytvoří omáčka. Prsa servírujte přelitá omáčkou spolu s kaší a zeleninou podle vlastního výběru.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kachna s brusinkovou nádivkou
Kachna s brusinkovou nádivkou
Kachna s červeným zelím
Kachna s červeným zelím
Kachna na pomerančích
Kachna na pomerančích


  • Vybrali jsme pro Vás