Doporučujeme

Kachna po čínsku

  • 1
Kachní maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, zaprášíme Solamylem a smícháme s vajíčky. Necháme asi hodinu odležet a občas promícháme. Mezitím si nakrájíme zelí na lupínky a v osolené vodě ho uvaříme téměř do měkka. Připravíme si zálivku z červeného vína, worchestru, polévkového koření, špetky Glutasolu a několika lžíc vývaru.

Před přípravou masa rozpálíme olej, malou chvíli na něm necháme zasmahnout chilli a hned přidáme maso. Za stálého míchání na rychlo opečeme, zalijeme připravenou zálivkou a dusíme. Podle potřeby občas podléváme vývarem. Před koncem dušení přidáme zelí. Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.

500 g kachního masa, sůl, 2 vajíčka, 2 lžíce Solamylu, 1/2 menší hlávky zelí, 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce worchestru, 2 lžíce polévkového koření, špetka Glutasolu, 1/2 lžičky chilli, 3 lžíce oleje, vývar

 


  • Vybrali jsme pro Vás