Doporučujeme

Kachna na česneku v rýži

Kachnu potřeme uvnitř i napovrchu česnekem utřeným se solí. Vložíme ji na pekáč, posypeme tlučeným kmínem a pečeme podlitou trochou vody a za občasného podlévání vypečenou šťávou. Když je téměř měkká, vyjmeme ji z pekáče a do zbylé šťávy dáme podusit na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme opranou rýži a opět dusíme. Rýži nakonec zalijeme vodou a vaříme do měkka. V polovině vaření přidáme k rýži hrášek, rozporcovanou kachnu a společně dodusíme v troubě.

1 kachna, sůl, několik stroužků česneku (množství volíme podle chuti), kmín, 1 cibule, 250 g rýže, 250 g zeleného hrášku (čerstvého nebo sterilovaného)

 


  • Vybrali jsme pro Vás