Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Jezte těstoviny, neztloustnete

  17:20aktualizováno  17:20
Těstoviny jsou jedním z nejlepších zdrojů energie pro člověka. "Jsou nejdokonalejší a nejzdravější stravou hned po mateřském mléce. Nejsou lékem, protože jsou víc než lék: lék nemoc léčí, těstoviny jí předcházejí," prohlásil odborník na těstoviny G. Di Filippo. Pro redukční diety jsou číslem jedna. Obsahují minimum tuku. Jejich velkou výhodou je lehká stravitelnost, avšak pomalá asimilace. Tím se oddaluje pocit hladu a chuť k jídlu. A tak ten, kdo jí těstoviny, jí méně a nemá mezi jednotlivými jídly hlad. Ten, kdo jí těstoviny netloustne!
Uvnitř článku najdete recept na špagety s bazalkovým krémem.

Špagety s bazalkovým krémem

500 g špaget, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 25 g másla, 1 snítka čerstvé bazalky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, muškátový ořech a strouhaný parmezán

V kastrolu rozpustíme máslo na mírném ohni. Přidáme šlehačku, několik špetek soli, pepř a muškátový ořech. Přidáme bazalku a česnek, rozetřené v moždíři. Dobře zamícháme a sundáme z ohně dřív, než začne vřít. Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, přitom ji občas zamícháme. Když je správně uvařená ("al dante"), rychle ji necháme odkapat, vhodíme do sevírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.

Špagety s bazalkovou omáčkou

Autor:




Nejčtenější

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

Ilustrační fotografie
Aktovka musí sedět přesně, těm na kolečkách se vyhněte, řekla odbornice

Nemoci pohybového aparátu v posledních letech trápí stále více školáků. Důvodem je i špatný výběr školní brašny. "Správná taška by měla na dětských zádech...  celý článek

Zlatým hřebem 50. ročníku brněnského veletrhu módy Styl a Kabo se stala nedělní...
Modelky představily nejnovější kolekci návrhářky Vivienne Westwoodové

Zlatým hřebem 50. ročníku brněnského veletrhu módy Styl a Kabo se stala nedělní přehlídka Vivienne Westwoodové. Dámské a pánské modely z kolekce na podzim a...  celý článek

Jít se koupat znamenalo vyjít ze vrat a k vodě urazit kus cesty. Se...
OBRAZEM: Koupání před 50 lety: s nubianem, kostkovanou dekou a matračkou

Jít se koupat znamenalo ještě před půl stoletím vyjít ze vrat a k vodě urazit kus cesty. Se srolovanou kostkovanou dekou v podpaží a taškou přes rameno. V ní...  celý článek

Další z rubriky

Borůvkový koláč s drobenkou
Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří...  celý článek

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit
Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit

Vaše kůže připomíná eidam, pocení na ostrém slunci vás nebaví nebo na něj nemáte čas? Zapomeňte na babské rady. Olivový ... celý článek

Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran
Rozhovor s Vítězslavem Ivičičem: Nikdo nechce číst, že je buran

Člověk, který vybočuje nejen svým osobitým stylem, ale také svými kritickými názory.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.