Doporučujeme

Čtenářský recept: Jemný perník s polevou

  • 0

Doba přípravy: 35 minut
Množství: 20 kousků

  • 800 g hladké mouky
  • 400 g cukru
  • 2 vejce
  • 400 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1-2 lžíce kakaa
  •  2 kypřící prášky do pečiva
  • 1 čokoládová poleva

1. Všechny suroviny smícháme tak, aby vzniklo hladké hustší těsto. Nalijeme ho na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
2. Upečený perník necháme vychladnout a poté jej polijeme rozehřátou čokoládovou polevou.

TIP: Do těsta můžete přidat mletou skořici, hřebíček atd. 


  • Vybrali jsme pro Vás