Doporučujeme

Jemné cukroví

Jemné cukroví | foto: Veronika Poláčkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Jemné cukroví

  • 0
  • 1 vejce
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička mandlového aroma
  • 150 g změklého másla
  • 190 g hladké mouky
  • džem na slepení dle chuti
  • čokoláda na vaření

1. Šlehačem ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr, aroma a máslo do pěny. Přidáme mouku a vymícháme do hladka. Těsto ihned naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme kapky o velikosti vlašského ořechu.

2. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 8 minut.

3. Vychladlé pečivo slepujeme džemem. Připravíme si čokoládovou polevu a špičky jakoby ořechů do ní namáčíme. Z celé dávky je 37 kusů slepených ořechů.


  • Vybrali jsme pro Vás