Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Stockfood.cz

Jarní dieta může být snadná. Rady, co byste měli mít v lednici

  • 3
Máte dojem, že dieta znamená pro vás i práci navíc – tedy vymýšlení vhodných jídel? Nebojte se, s našimi radami, co mít v lednici a ve spíži, to bude mnohem snazší.

HUBNĚTE S NÁMI, ČTĚTE ZDE

Přijdete domů urvaná jako borůvka, dětem uvaříte krupičku a sobě zvládnete už jen namazat chleba. A když doma není skoro nic, budou topinky...

Jenže když chcete zhubnout, pečivo na večer opravdu není dobrý nápad. Aby vás zásobovací problémy domácnosti nenutily porušovat dietní zásady, měla byste mít doma několik potravin, na které se dá vsadit, a ty pravidelně doplňovat.

Chladíme, mrazíme

Z čerstvých surovin určitě mějte vždy doma bílé jogurty,máslo nebo kvalitní rostlinný tuk, tvaroh či čerstvý sýr, vajíčka, tvrdý nepříliš tučný sýr, šunku. Z této soustavy sestavíte jak snídani (s pečivem nebo cereáliemi), tak večeři (se zeleninou). Rozhodně se rozšoupněte v oddělení ovoce-zelenina.

Do mrazáku si pořiďte maso a ryby. Dobré je mít v zásobě mraženou zeleninu, jako hrášek, fazolky, špenát a klidně i pytlík zeleninové směsi, kterou večer stačí krátce podusit a třeba zasypat sýrem.

Křečkujeme

Nemusíte si do spíže pořizovat zásoby jako v době mobilizace, úplně stačí pár plechovek či sáčků a z nejhoršího jste venku. Doporučujeme ryby či mořské plody v plechovce, nejlépe ve vlastní šťávě. Sterilovaná rajčata, z nichž se dá během deseti minut uvařit omáčka k masu, zelenině či třeba těstovinám, stejně tak sterilovaný hrášek, kukuřici a fazole – což je skvělá součást sytějších salátů. Dobrou ‚vychytávkou‘ je i konzerva turistické atrakce Pražské šunky. Je jí půl kila a i početnější rodině vystačí na několik dní.

Určitě si spíž vybavte také vločkami, cornflakes, knäckebrotem či jiným trvanlivým celozrnným pečivem.