Jak zpracovat vykoledovaná vejce

- Natvrdo uvařená, oloupaná vejce po délce nebo příčně rozpůlíme, žloutky opatrně vyjmeme a promícháme s dalšími přísadami tak, jak je uvedeno dále.

Směsí pak bílky naplníme a nakonec ještě zdobíme např. kaviárem, proužky uzeného lososa, sardelkami, kousky oliv, plátky ředkviček, proužky cibule, kapary či různými bylinkami.

Náplně do vajec:

Bylinkový krém: rozmělněné žloutky promícháme s majonézou, zeleným pepřem a větším množstvím čerstvých, usekaných bylinek. Ochutíme citrónovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.

Játrový krém: rozmělněné žloutky promícháme s játrovou paštikou, kterou jsme protlačili přes síto, a se smetanou. Osolíme a ochutíme trochou brandy.

Rajčatový krém: rozmělněné žloutky promícháme s kečupem,drobně nakrájenou červenou paprikou a nakrájenými olivami. Osolíme a opepříme.

Míchaný krém: rozmělněné žloutky promícháme se smetanou, nadrobno nakrájenou šunkou, sladkokyselou okurkou a s nudličkami hlávkového salátu.

Hořčicový krém: rozmělněné žloutky promícháme s majonézou, středně ostrou hořčicí, ochutíme trochou sardelové pasty, sherry, mírně dosolíme, opepříme.

Plněná vejce