Elegantní a svůdné
Jsou krásné a přitom jejich tvar je podřízený charakteru vína - v těchto nejlépe vyniknou vína burgundského typu.
1. Sklenice montrachet na velké bílé burgundské i na barikovaná vína odrůdy chardonnay.
2. Sklenice burgundy grand cru navržená roku 1958, ideální pro odrůdy pinot noir, nebbiolo, barbaresco, barolo či gamay.
Funkční a praktické
Čistý design by bez účelnosti fungoval jen stěží. "Tyto sklenice dávají vínu vlastní charakter, slovy nelze dostatečně popsat, jak velký rozdíl mají na svědomí," napsal proslulý degustátor Robert M. Parker.
3. Sklenice na vodu.
4. Černá sklenice pro slepou degustaci.
5. Sklenice na bílá nebarikovaná vína chablis, bordeaux, odrůdy aligote, viogner, rulandské bílé, šedé, soave, sémillon.
6. Sklenice na sladká vína poprvé představená roku 1989, nápad na design pochází od sběratele vín hardyho rodenstocka.
Nejpoužívanější
Základ pro tichá červená, bílá a pro šumivá vína.
8. Sklenice bordeaux grand cru z roku 1961 na velká vína z bordeaux, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, sangiovese, brunello di montalcino.
9. Sklenice riesling grand cru na bílá vína, ale i červená chianti, beaujolais, zinfandel.
10. Vintage champagne na šampaňské a šumivá vína.
Péče o víno
Kvalitě vín pomůže přelití do karafy, jímž víno dekantujeme - oddělíme usazeniny, ale i provzdušníme, rozvine se jeho aroma i chuť. Navíc karafy jsou krásný doplněk - ladný, funkční, elegantní.
7. Karafa paloma.
11. Karafa eve.