Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Jak chutná jahodový kebab Jamieho Olivera?

  0:17aktualizováno  0:17
Jamie se kdysi rozhodoval, jestli se stane bubeníkem v kapele Scarlet Division, nebo se půjde učit na kuchaře. Naštěstí pro nás všechny, kteří máme rádi dobré jídlo, se rozhodl poslat bicí k vodě a zasedne k nim jen občas, rekreačně. Určitě to za dobrou volbu považuje i jeho žena.

Světoznámý kuchař Jamie Oliver. | foto: PA Photos- Michael Walter


Soutěžte o kuchařku Jamieho Olivera

Chcete vyhrát kuchařku Jamieho Olivera? Soutěžní otázku čtěte ZDE

Jahodový kebab

PRO 4 OSOBY

Příprava: 15 minut

* 4 stonky čerstvého rozmarýnu
* 24 jahod
* 8 lžic vody
* šálek cukru moučka, další 2 lžíce do mascarpone
* 250 g mascarpone
* trochu likéru limoncello, vychlazeného
* kůra z jednoho citronu

1. Odstraníme ze stonků rozmarýny všechny lístečky a necháme jich jenom pár na konci. Lístky si schováme. Z jahod odkrájíme konce s lístečky a navlečeme je po šesti na rozmarýnové stonky. Tyto "špízy" uložíme na mřížku nad tácem.

2. V hrnci se silným dnem přivedeme k varu vodu s jedním šálkem cukru. Cukr se rozpustí a vznikne čistý roztok, který začne bublat a postupně tmavnout. Když je zlatohnědý, je karamel hotový, takže s ním můžeme polít jahody na stoncích.

3. Ušleháme mascarpone přibližně se dvěma lžícemi cukru moučky, ale můžeme ho udělat sladší nebo méně sladký - podle vlastní chuti. Pokropíme trochou likéru limoncello a vmícháme rozmarýnové lístky a trochu citronové kůry.

4. Doprostřed každého talíře vyklopíme kopeček mascarpone, na něj položíme jahodový kebab a posypeme zbylou citronovou kůrou.

Autoři:




Nejčtenější

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

Zlatým hřebem 50. ročníku brněnského veletrhu módy Styl a Kabo se stala nedělní...
Vivien Westwood dorazila do Brna. Značka představila nejnovější kolekci

Zlatým hřebem 50. ročníku brněnského veletrhu módy Styl a Kabo se stala nedělní přehlídka Vivien Westwoodové. Bylo to vůbec poprvé, co britská návrhářka...  celý článek

ilustrační snímek
Když domek vyhořel, děti musely do ústavu. Pomozme jim k návratu domů

Děti, které vyrůstaly v rodinném prostředí, mají mnohem větší šanci na úspěch v životě a na vlastní spokojenou rodinu než ty, které vyrostly v ústavu. Pomozte...  celý článek

MOJE ROZMARNÉ LÉTO
Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své aktuální fotografie. Soutěžit můžete v některém z osmi kol, z nichž vítězové...  celý článek

Lake Bellová
Lake Bellová: Děti vychovávám tak, aby si vážily starých lidí

Herečka Lake Bellová (38) denně naráží na to, že si dnešní mládež neváží starších lidí. Své děti tak vede k tomu, aby ke starším lidem měly úctu. A hlavně po...  celý článek

Další z rubriky

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Konec svatebního kýče: svatební účesy pro rockerky a hipsterky
Konec svatebního kýče: svatební účesy pro rockerky a hipsterky

Posloucháte tvrdou muziku a v ničem se necítíte lépe, než v okovaných botách a punkovém číru? Tak to pak bude romantický... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.