Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Jak a co jíst zdravě. Poraďte se s nutriční terapeutkou Věrou Boháčovou

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

Nutriční terapeutka Věra Boháčová

Zajímá vás, jaké potraviny jsou pro vás zdravé, jak je při nákupu vybírat, a jak správně připravit? Co by měl obsahovat váš zdravý nebo dietní jídelníček? Na tyto a další dotazy vám odpoví Věra Boháčová, DiS., nutriční terapeutka z Fóra zdravé výživy.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

potraviny
Dobrý den, když strouhám kůru z citronu do těsta na buchtu, musím mít nutně biocitron, anebo se škodliviny z kůry umyjou a vypečou? Díky
Pavla
Nutriční terapeutka Věra Boháčová
Dobrý den, v citrónech, resp. jejich kůře mohou být látky z chemického ošetření, které by však měly splňovat určité limity. V některých případech však kontrolní orgány zaznamenávají překročení těchto limitů, a je pravdou, že některé z nich se nedají ani při důkladném omytí odstranit. Pro použití citronové kůry na vaření se tedy jeví jako výhodnější citróny z ekologického zemědělství. Ale i v tomto případě je potřeba před použitím citrón dokonale umýt a zbavit nečistot, navíc (díky tomu, že není chemicky ošetřený) může rychleji podléhat zkáze, proto je potřeba dbát také na správný výběr takových citrónů - vybírat pouze naprosto neporušené druhy.





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.