Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Jahodový koláč s ovesnými vločkami

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Janča Andrejčuková pro iDNES.cz

Doba přípravy
30 min + 40 min peče

Množství
6-8

Těsto
220g hladké mouky
120g cukru krupice
80g ovesných vloček (jemné)
110g másla
1ks vaječného bílku
čtvrt čajové lžičky prášku do pečiva

Náplň
300g jahod
60g cukru krupice
1 PL bramborového škrobu

Připravíme si ingredience na těsto a na náplň.
Smícháme si všechny suché ingredience. Poté přidáme vaječný bílek a nožem si nakrajíme na kousky máslo. Ideální jsou menší až středně velké kousky, lépe se poté zapracují. Máslo přidáváme měkké, nikoliv rozpuštěné.
Ručně vytvoříme drolící se těsto, ale nesmí být příliš suché.
3/4 těsta poté namačkáme do formy, vystlané pečícím papírem.

Poté si vytvoříme náplň - jahody smícháme s uvedeným množstvím cukru a bramb. škrobu.
Jahody dáme na těsto a posypeme 1/4 zbylého těsta, které jsme si nechali stranou.

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C (horkovzdušná) cca 40minut.

Poznámka
Vhodný k čaji či ke kávě. S ovocem ze zahrádky. Není příliš sladký a jeden kousek dobře zasytí!!

Autor:


19 tweetů ze života rodičů, které vás rozesmějí
19 tweetů ze života rodičů, které vás rozesmějí

Hlášky, které bez dětí nevymyslíte.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.