Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Jahodové daiquiri trochu jinak

aktualizováno 
Sladkých plodů rozmačkaných s cukrem jste se už možná přejedli, džemů máte plnou spíž, i mrazák už praská pod náporem zmrazených sáčků. Co ale s posledními jahodami? Dejte je do koktejlu.

Jahodové daiquiri | foto: Profimedia.cz

Originál daiquiri se sice připravuje s bílým rumem, finská vodka mu ale dodá říz. Vyzkoušejte sami.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • půl šálku jahod
  • 4 cl finské vodky
  • 6 ledových kostek

Postup:

1. Důkladně vychladíme sklenice, ideálně s širším hrdlem, ale můžeme použít i sklenky na víno. Do malé mističky nasypeme cukr, do druhé nalijeme šťávu z citronu.

2. Okraje sklenic smočíme ve šťávě, poté ponoříme do cukru, abychom získali ozdobný cukrový okraj. Sklenice pak znovu dáme vychladit do lednice.

3. Citronovou šťávu a cukr přesypeme do mixéru a přidáme ostatní suroviny, včetně ledu. Důkladně rozmixujeme.

4. Nalijeme do připravených sklenic, které ozdobíme citronem.

Autoři:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.