Doporučujeme

Italské mandlové sušenky

Italské mandlové sušenky | foto: Archiv Terezy Mrowiecovépro iDNES.cz

Čtenářský recept: Italské mandlové sušenky

  • 1

Množství: 40 kousků

  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • špetka soli
  • 1/2 vydlabaného vanilkového lusku
  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 g mandlí
  • lžička prášku do pečiva

1. Vyšleháme máslo, cukr, vydlabaný vanilkový lusk a sůl do hladkého krému. Přidáme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme celé mandle.

2. Na válu, lehce poprášeném moukou, vytvoříme z těsta 3-4 cm silné válečky a opatrně je položíme na plech vyložený pečicím papírem. Trochu zploštíme.

3. Pečeme v troubě při 175°C asi 20 minut. Poté necháme válečky asi 3 minuty zchladnout a nakrájíme je na asi 2 cm široké kousky. Řeznou stranou nahoru je opět dáme na plech a pečeme dalších asi 12-15 minut do zlatova.

Poznámka: Tyto sušenky se podávají tradičně s dezertním vínem, můžete použít nejen ke slavnostním příležitostem, ale také ke kávě či čaji. Říká se jim cantuccini a jsou úžasnou směsí chuti lískových oříšků a mandlí v křupavém těstíčku.


  • Vybrali jsme pro Vás