Doporučujeme

Indiánský pudink

  • 1
Kukuřičnou mouku vmícháme do svařeného mléka, směs postavíme do horké vodní lázně a za častého míchání vaříme asi 20 minut, až zhoustne. Do husté směsi mléka s moukou vmícháme melasu (med), máslo a koření a trošku po trošce zamícháme vejce. Vymastíme máslem nižší zapékací misku, naplníme ji připravenou hmotou a na povrch opatrně nalijeme studené mléko. Nemícháme!

Pudink vsuneme do vyhřáté trouby a pečeme jej asi hodinu, až se mléko vstřebá a pudink má zlatavou kůrku. Můžeme jej podávat teplý nebo studený, popřípadě politý sirupem nebo kompotem.

1/2 šálku žluté kukuřičné mouky, 4 1/2 šálku svařeného a vychladlého mléka, 1/2 šálku melasy (nebo 1/2 šálku tekutého medu), 3 lžíce másla, 1/8 lžičky soli, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1/8 lžičky mletého zázvoru, 2 rozšlehaná vejce, 1 šálek studeného mléka, máslo na vymaštění


  • Vybrali jsme pro Vás