Na 60 koláčků
Příprava: 2 hodiny chlazení + 12-15 minut pečení
* 200-250 g másla
* 2 žloutky
* 300 g hladké mouky
* 100 g mletých oříšků
* 1 sáček vanilinového cukru nebo špetku mleté pravé vanilky
* špetku soli
K plnění:
* 150 g zavařeniny, například rybízové
* 70 g moučkového cukru
1. Ze všech surovin na těsto vypracujte na lehce pomoučněné pracovní ploše pevnou hmotu. Vytvarujte ji do koule, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladničky.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto rozválejte do úzkého válečku a nakrájejte na šedesát dílků. Tvořte kuličky a koncem vařečky do nich vymačkávejte důlek.
3. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na střední mřížce zhruba čtvrt hodiny.
4. Zavařeninu promíchejte s cukrem a naplňte jí důlky. Nechte dva dny zatuhnout na vzduchu a pak koláčky uchovejte až do podávání v krabici.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Alpské cukroví |
Knoflíky |
Kokosové kytičky |