Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept:Steak ze svíčkové, slaninové fazolky a pečená brambora

  0:30aktualizováno  0:30
Za tento recept od nás získává Tomáš Ducheček knihu Dokonalý steak. Blahopřejeme.

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
60 minut

Množství
4

Steak:
- 1 500 g pravé hovězí svíčkové
- olivový olej
- mořská sůl hrubozrnná


Fazolky se slaninou:
- 1 balení mražených fazolových lusků
- 200 g anglické slaniny vcelku
- 4 stroužky česneku
- 1 bylinková kostka


Brambora s tvarohem:
- sůl a mletý bílý pepř
- 1/2 svazku pažitky
- 60 g zakysané smetany
- 1/2 svazku petrželky
- 4 ks brambory (velké)
- 125 g tvarohu nebo bílého jogurtu

Steak
Svíčkovou nakrájíme na 4 plátky cca 4 - 5 cm široké, po vyjmutí z ledničky necháme 2 hodiny v pokojové teplotě, osušíme - nemyjeme. Rozpálíme pánvičku na maximum, steak z každé strany rukou potřeme olivovým olejem, zprudka osmahneme na každé straně cca 1 minutu. Vložíme v pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct 7 minut, vyjmeme a 7 minut necháme na talíři přikryté pokličkou. Po vložení na talíř posypeme dle chuti mořskou hrubozrnnou solí.

Fazolky se slaninou
Fazolky vhodíme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a scedíme. V rozpálené pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme fazolky a společně asi 5 minut restujeme. Přisypeme nasekaný česnek, bylinkovou kostku, přikryjeme pokličkou a chvilku dusíme. Mezi dušením promícháme, aby se aroma z bylinkové kostky smísilo s jídlem.

Brambory s tvarohovým dresinkem
Brambory ve slupce dobře omyjeme a v osolené vodě vaříme 10 minut. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory po jedné zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 40 minut. Mezitím smícháme tvaroh se smetanou. Bylinky omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Nasekané bylinky vmícháme do tvarohu, osolíme a opepříme. Brambory vyjmeme z trouby, alobal opatrně rozbalíme. Upečené brambory křížem nařízneme, rozevřeme a naplníme tvarohovo-bylinkovou směsí.

Podáváme s dobrým červeným vínem.

Autor:




Nejčtenější

Péče o nohy se v létě vyplatí.
Triky pro krásné a hebké nohy. Čistá žiletka nebo peeling chodidel

Letní horka přímo nabádají k tomu, abychom vystavovali naše nohy v sukních a kraťasech. Proto si zaslouží pečlivější péči než po zbytek roku. Ani sebelepší...  celý článek

Modelka Bella Hadidová na filmovém festivalu v Cannes (19. května 2016)
Cigarety jako trend. Dřív šlo o emancipaci, dnes o lajky na Instagramu

Zdravý životní styl je dnes pro většinu důležitější než rebelování s cigaretou v ústech. Dřív měla tato rekvizita přesah, spojovala se s emancipací, stylem i...  celý článek

Jóga má podle odborníků nezpochybnitelný pozitivní přínos nejenom pro naše...
OBRAZEM: Ohebná těla vedle ašrámu i v mrakodrapu. Svět slaví den jógy

Po celém světě dnes miliony příznivců indického fyzického a mentálního cvičení slaví svátek. Dnešek je zároveň dnem letního slunovratu, který má pro mnoho...  celý článek

Victoria Beckhamová a David Beckham na Britain Fashion Awards 2014
Receptem na šťastné manželství je smích, říká Victoria Beckhamová

Victoria Beckhamová (43) je za Davida Beckhama (42) provdána téměř dvacet let. Přes pár neshod a Davidových údajných nevěr v minulosti prý mají dokonalý vztah...  celý článek

Ilustrační fotografie
Aby slunce neškodilo, dodržujte zásady správného opalování

Navzdory mínění lékařů je většina lidí přesvědčena, že opalování k létu patří stejně jako hnědě zabarvená kůže. Jak ji získat a zároveň co nejvíce ochránit...  celý článek

Další z rubriky

Rajčatová polévka s červenou řepou
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout....  celý článek

Zelné listy plněné mletým masem
Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi...  celý článek

Kuřecí karbanátky se zeleninovým salátem
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Síla make-upu: 8 proměn, kterým se nechce věřit
Síla make-upu: 8 proměn, kterým se nechce věřit

Make-up svede s vaší tváří divy. To ostatně ví každý, kdo jen prolistuje módní magazín. Neuvěřitelné proměny už dávno nejsou jen výsadou celebrit. Jak dokazuje ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.