Recepty z hovězího masa

Argentinské hovězí ztrácí prvenství, země dala přednost sóji

8. listopadu 2009  12:33

Argentinský chovatel dobytka José Trivino se obává, že nastal konec desetiletého rozkvětu jejich...

Neumíte vařit? Kupte si kurz. Mě naučili guláš s knedlíkem

14. října 2009

U nás doma se nikdy nijak zvlášť nevyvařovalo. Ale protože já vařím docela ráda, chtěla jsem se...

Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek

2. října 2009

Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete...

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25. září 2009

Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Buďte bohyně české kuchyně. Naučíme vás nejlepší omáčky

7. srpna 2009

Klasické omáčky z českých jídelníčků nikdy nezmizí. Jsou sice kalorické a strávíte kvůli nim u...

Variace na guláš: houbový, vegetariánský nebo buřtguláš

1. srpna 2009

Stejně jako mnoho jiných specialit jsme si i guláš přizpůsobili svým chutím. Klidně přidáváme i...

Mít či nemít, nebo se otrávit minerály?

31. července 2009  16:42

Zprávy o tom, že vitamíny jsou důležité pro náš organismus, dostáváme často a určitě jsou pravdivé....

Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici

25. července 2009

Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...

Léto voní po grilování

20. července 2009  16:50

K létu neodmyslitelně patří slunce, voda, lesy, dovolená a také křupavé maso z grilu. V letních...

Nejdražší hamburger světa stojí 3 300 korun

9. června 2009  17:03

Japonské hovězí maso, husí játra, lanýže a švýcarský sýr nebo omáčka z francouzského šampaňského....

Dejte si jídlo venku. Tipy na skvělé piknikové dobroty

22. května 2009

Krásné počasí láká vyrazit ven. Když dostanete hlad, stačí vybalit deku a rozložit připravené...

Žena z Bíliny netrpí lidskou formou BSE, zjistila laboratoř

10. března 2009,  aktualizováno  13:18

Šedesátiletá žena z Bíliny hospitalizovaná v teplické nemocnici nemá lidskou formu BSE neboli...

Propuštěný řezník ukradl šelmám z ostravské zoo 400 kilo masa

20. února 2009  12:10

Přes čtyři sta kilogramů hovězího masa, které nedávno zmizely z ostravské zoologické zahrady,...

Když vám nestačí ke svačině kousek sýra aneb rady pro hubnutí

19. února 2009  18:54

Nedávno jsem četla u kamarádky velice vtipný článek. Uveřejnil ho lifestylový magazín a byl o tom,...

Alergie na potraviny, nebo falešný poplach?

13. února 2009

Počet potravinových alergií stále stoupá, ale odborníci upozorňují na to, že klasické testy na...

Deset potravin, které se vyplatí kupovat v biokvalitě

8. ledna 2009

Nejlepší by bylo jíst jenom přírodní potraviny bez chemikálií, plné vitaminů. Jenomže "bio" je...

Dobře utajená čokoláda v jídlech, kde byste ji nečekali

2. listopadu 2008

Čokoládu nehledejte jen ve sladkostech. Mexická kuchyně s ní zachází jako s kořením, a tak tu...

Guláš s čepicí z listového těsta

31. října 2008

"Poklička" z listového těsta není pouhou ozdobou - má také svůj účel: maso pod ní je měkoučké, jak...

Jíme zdravěji, ale naše chutě se nemění

22. října 2008  7:35

Hovězí polévka. Řízek s bramborem. Nakonec nezaškodí dortík. Pánové rádi doplní pivem. Tak si Češi...

Hovězí na víně s brusinkami

22. září 2008  10:12

Na dušených masech je skvělé, že si někde tiše bublají a nevyžadují od vás žádné eskamotérské...

Potraviny, které vám zachrání zrak

29. srpna 2008

Problémy se zrakem trpí stále více lidí. Zjistěte, co byste měli jíst, abyste se jim vyhnuli nebo...

Co musíte vědět o výživě v těhotenství

18. srpna 2008  13:07

Také si myslíte, že když budete brát v těhotenství vitaminy, narodí se vám minimálně čtyřkilové...

Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika

9. srpna 2008

Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...

Vědci vysávají z žaludku krav plyn, který otepluje planetu

24. července 2008  14:55

Z dálky to vypadá jako pojízdná mlékárna: krávy pasoucí se s nádrží na zádech. Ve skutečnosti mají...

Variace na Reuben sendvič

30. června 2008  8:57

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki...

Je čas jahod. Ochutnejte klasiku s čokoládou i neobvyklé experimenty

14. června 2008

Je to tu! Jahody právě hlásí svůj čas. Sesbírejte jich plný košík, nebo vykupte obchod a dejte se...

Indické kari s kuřecím, vepřovým nebo jehněcím

31. května 2008

Pod názvem kari si představíme sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla....

Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue

23. května 2008

Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se...

Pestré menu, které je zároveň i dietní

17. května 2008

Dobrá snídaně je základem i při dietě. A pokud máte pocit, že k obědu jíte stále podobná jídla,...

Sisi, první anorektička

16. května 2008

Kopcem spěchá skupinka žen. Velice rychle kráčí již několik hodin. Císařovně rychlé tempo svědčí,...

Svačinky, když vás honí mlsná

6. dubna 2008

Máte slabou vůli, málo času nebo potřebujete zhubnout jen trošku? Vyzkoušejte naše tipy.

14 dní jarní diety s naším jídelníčkem

5. dubna 2008

Za dva týdny můžete být fit. S pomocí našeho jídelníčku a vašeho oblíbeného sportu se brzy můžete...

Přísně utajovaná tajemství fast foodů

13. března 2008

Existuje několik věcí, které o svém oblíbeném fast foodu skutečně nechcete vědět. Přečtěte si fakta...

Japonsko na vašem stole

3. listopadu 2007

S recepty na vaši první domácí sushi party nám pomáhal Petr Lambert, šéfkuchař pražské restaurace...

Podzimní ovoce a maso? Skvělá kombinace!

20. října 2007

Na podzim přichází velká zahradní sklizeň. Našli jsme pro vás recepty na netradiční lahůdky. Třeba...

Poradny