Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z hovězího masa

Morbidně obézní chlapec z Indonésie váží v deseti letech 192 kilogramů

30.6.2016  14:20
Arya Permana váží v deseti letech neuvěřitelných 192 kilogramů. Obléká se pouze do sarongu, protože jiné oblečení na sebe nenavleče. A protože mu reálně hrozí zdravotní komplikace, které mohou...  celý článek

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

30.4.2016  0:53
Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se rozhodly svou lásku ke knihám George R. R. Martina spojit s vášní pro vaření. Podle popisů v...  celý článek

Padesát let hubnutí: od rad „nežer“ po předražené programy na míru

25.1.2016  0:32
Zhubnout umí téměř každý, tvrdí zakladatelka společnosti Stop obezitě, kterou kila navíc provázejí už více než pět desetiletí. „Problémem však je si váhové úbytky udržet,“ říká Iva Málková a...  celý článek

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10.1.2016  0:00
Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po většinu roku: v podzimních plískanicích, během zimy, ale i na jaře, kdy jsou těla, vyčerpaná...  celý článek

Zapékání v troubě je zdravější než smažení, uvedl odborník online

7.1.2016  0:39
Po narození miminka se svět matky často točí výhradně kolem dítěte a často jí nezbývá čas ani na pořádné jídlo. Své stravě by ale měla věnovat zvýšenou pozornost obzvlášť pokud kojí, aby měla...  celý článek

Hovězí na víně s restovanými žampiony a cibulkou

5.12.2015  0:36
Někteří kuchaři nedají dopustit na přípravu ve stylu „dlouze taženého masa“, čímž myslí několikahodinové pečení či vaření za nižších teplot. Jiní vám doporučí tlakový hrnec, ve kterém máte...  celý článek

Recepty z první republiky: karbanátky z hub, hovězí na madeiře a omeleta

13.10.2015  0:32
Pozapomenuté chutě z českých kuchyní z dob našich prababiček a pradědečků se rozhodly vzkřísit Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ve své Kuchařce první republiky. Podle nich tehdejší recepty...  celý článek

Čtenářský recept: Hovězí líčka na červeném víně

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Domácí burgery

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Vařte a pečte s latino vášní: feijoada, empanadas a třímlékový dort

22.8.2015  0:15
Latinskoamerická kuchyně v sobě mísí snad všechny možné chutě světa - svůj vliv na ní kromě původních Indiánů zanechali Španělé a Portugalci, stejně jako afričtí otroci a asijští přistěhovalci....  celý článek

Ruský boršč

15.7.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Chorvatské plněné papriky

4.7.2015  0:31
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  celý článek

Hovězí loupaná plec je levná a chutná. Nejde zkazit, říká Punčochář

29.3.2015  0:59
Nemusíte v řeznictví nechat zrovna půlku výplaty, když si chcete pochutnat na dobrém masu. Seznamte se s hovězí loupanou plecí, se kterou můžete v kuchyni nadělat hodně parádiček za rozumnou...  celý článek

Opékané hovězí po vietnamsku i banánové smaženky máte na stole v mžiku

15.3.2015  0:50
Vietnamská kuchyně si díky skvělým polévkám a závitkům získala příznivce i u nás. Určitě vás nadchnou i extra silný vývar z hueské oblasti, opékané hovězí s nudlemi (kterému se také přezdívá...  celý článek

Čtenářský recept:Steak ze svíčkové, slaninové fazolky a pečená brambora

8.3.2015  0:30
Za tento recept od nás získává Tomáš Ducheček knihu Dokonalý steak. Blahopřejeme.   celý článek

Steak jako dort. Pečte ho zprudka nadvakrát a dopékejte v troubě

1.3.2015  9:04
Umíte připravit perfektní steak? Budete potřebovat prvotřídní maso, rozpálenou pánev (i troubu) a hodinky k odpočítávání času. Pokud chcete steak trochu jinak, než jste zvyklí, můžete vyzkoušet...  celý článek

Vařte jako Mexičanka: ceviche, tacos a dortík s třímlékovým přelivem

22.2.2015  0:04
Mexická kuchyně si kombinacemi chutí a omáčkami získala mlsné jazýčky milovníků dobrého jídla po celém světě. Lehké marinované krevety rozpohybují všem apetit, tacos povýšíte vlastní salsou a...  celý článek

Profíci radí: hovězí maso nesmí být čerstvé, vepřové raději s tukem

5.2.2015  0:39
Roman Vaněk gastronomií žije, Hynek Vávra vaří ve vlastní restauraci a Ondřej Vlašaný se stará o obchod s kvalitním masem. Jsou to muži, kteří vědí, jak poznat dobré maso a kde ho koupit. A...  celý článek

Čtenářský recept: Chilli con carne poručíka Columba

12.12.2014  0:49
V době vánočního shonu je chilli ideální. Nenáročná příprava, velký hrnec a minimum nádobí. Sen ženy, kterou čeká vánoční pečení.  celý článek

Užijte si vaření v řeckém duchu: tatarák, biftečky a cibulové květy

12.7.2014  1:03
Řecká kuchyně je pro mnohé spojena právě s létem. Nabízíme několik jednoduchých receptů podle Ioannise Asarlidise, šéfkuchaře a majitele restaurace Kavala. Všechny je spojuje snadná příprava a...  celý článek

Potravinové skandály posledních let. Od šílených krav ke koňskému masu

29.3.2014  4:17
Většina podvodů kolem potravin škodí naší peněžence, ale je i mnoho takových, které poškozují naše zdraví. Všechny mají společného jmenovatele - snahu o co největší zisk. Připomeňme si alespoň...  celý článek

Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka

22.2.2014  1:40
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu zajímavých receptů. Vyzkoušejte si valašskou kyselicu, sudetský cvibek a brněnskou oharkovou...  celý článek

Svíčkové řezy plněné kozím sýrem a další zdravé recepty pro masožrouty

11.1.2014  1:00
Pokud jste se spolu s novým rokem rozhodli začít stravovat racionálně, nemusí to znamenat, že budete k večeři chroupat saláty. Nabízíme tři masové recepty ze Zdravé kuchařky, jejíž části najdete...  celý článek

Čtenářský recept: Sekaná plněná vepřovou panenkou

7.11.2013  4:43
K roládě jsou bezvadné různé zeleninové saláty, nebo jen nakrájené množství zeleniny kolem. Je výborná jak s bramborovou kaší, tak s bramborami na jakýkoliv způsob, nebo nakrájená a podávaná s...  celý článek

Věřící řeší, jestli jim víra zakazuje maso ze zkumavky, nebo je košer

12.8.2013  16:58
Laboratorně vypěstované maso vyvolává další otázky. Tentokrát se stalo tématem pro věřící z celého světa. Muslimy, židy a hinduisty zajímá, zda jim náboženství schvaluje jeho konzumaci.   celý článek

Šťavnatý burger a čokoládové brownies. Ochutnejte pravou Ameriku

27.7.2013  10:45
Amerika není jen země fasfoodů, ale také výborné a rozmanité kuchyně. Pokud chcete ochutnat skutečné americké menu s poctivým burgerem a klasickým dezertem, poradíme vám jak na to.  celý článek

Salátové variace s čočkou, avokádem a hovězím potěší i masožrouty

13.7.2013  0:05
Jestli vaše kuchařské umění se saláty začíná a končí okurkovým salátem a šopákem, přinášíme vám recepty na nápadité zeleninové variace, se kterými budete za hvězdu.   celý článek

Jak na příkrmy? Chce to trpělivost, bryndák a mixér

27.6.2013  0:05
Začínáte-li s příkrmy, čeká vás půl roku velkého experimentování, občasného sebezapření, nekonečného bryndání, zarputilého plivání, ale i nadšených reakcí vašeho dítěte. Poradíme vám, jak na to.  celý článek

Život v Americe byl tvrdý náraz, říká kuchařka Pavla Stine

23.6.2013  0:51
Když muž po čtyřicítce změní svůj život, mluví se o krizi středního věku. Stejné pnutí pocítila před lety Pavla Stine, a tak si sbalila kufr a ve dvaačtyřiceti vyrazila do Ameriky. "Z uklízečky...  celý článek

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30.5.2013  4:34
Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými dětmi a důchodci. A rodiny s více dětmi se musí vyrovnávat se stoupajícími náklady. "Vyzkoušela...  celý článek

Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře

22.5.2013  0:00
Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly, že prostě není čas jít se najíst ven. Ale o hladu být nemusíte, jídlo může přijet za vámi....  celý článek

Jak připravit dokonalý burger? Šest triků od odborníka na slovo vzatého

23.4.2013  0:00
Vzít mletou flákotu, opéct ji na pánvi, vymačkat na ni kečup, plácnout ji mezi housky a případně tam přidat okurku, rajče či salát. Ano, tak vypadá ikona rychlého stravování, jak ji znáte ze...  celý článek

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20.4.2013  1:00
Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES třeba chodí na líčka k Pohlreichovi, na steak jezdí na Angus farmu nebo na štrúdl do Vídně....  celý článek




mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.