250 g zadního hovězího
asi 5 hřibů (případně klouzků nebo křemenáčů)
2 větší cibule
2-3 zelené papriky
3 rajčata
2 lžíce hladké mouky
špetka pepře
1lžička papriky
sůl
hovězí vývar nebo voda na podlévání
4 lžíce sádla
Dusíme pod pokličkou asi 15 minut, a pokud je třeba, podléváme vodou nebo vývarem. Teprve potom přidáme nakrájené houby a dále dusíme za občasného podlévání. Když maso změkne, připravíme závar: ve vodě rozmícháme mouku, nalijeme do kastrolu a 15 minut povaříme, až šťáva zhoustne. Nakonec jídlo ještě dosolíme, případně obarvíme práškovou paprikou rozmíchanou v trošce oleje. K dušenému hovězímu na houbách podáváme houskový knedlík, rýži nebo těstoviny.
Hovězí dušené na houbách s houskovým knedlíkem. |