Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z hub

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Otrav houbami přibývá, lidé často holubinku zamění s muchomůrkou zelenou

6.9.2016  10:31
Lékaři ve Zlínském kraji už letos řešili řadu otrav houbami. Nejčastěji v nemocnici končí lidé, kteří snědli sice jedlé houby, ale špatně je upravili nebo skladovali. Výjimkou nejsou ale ani...  celý článek

Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty

18.6.2016  0:21
Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává majonéza. Šéfkuchaři zaměření na...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15.4.2016  9:09
Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady. Lukáš Želechovský, šéfkuchař pražského Buddha-Bar Restaurantu poradí, na co si dát pozor při...  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7.4.2016  0:54
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi naložit, poradí Danny Wright,...  celý článek

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2.4.2016  0:53
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých hostech zanecháte i salátem z opečených...  celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10.1.2016  0:00
Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po většinu roku: v podzimních plískanicích, během zimy, ale i na jaře, kdy jsou těla, vyčerpaná...  celý článek

Čtyři diety známých osobností, které v příštím roce raději nezkoušejte

30.12.2015  0:00
Diety, které drží známé osobnosti, mají vždy našlápnuto k velké popularitě. A to bez ohledu na jejich účinnost či dokonce bezpečnost.  celý článek

Recepty z první republiky: karbanátky z hub, hovězí na madeiře a omeleta

13.10.2015  0:32
Pozapomenuté chutě z českých kuchyní z dob našich prababiček a pradědečků se rozhodly vzkřísit Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ve své Kuchařce první republiky. Podle nich tehdejší recepty...  celý článek

Houbaři mají tajnou mapu nejlepších míst. Úlovků je v těchto dnech málo

18.9.2015  2:07
Náruživí houbaři vytvořili mapu nejlepších českých nalezišť. Je však pečlivě střežená, přístup do ní mají jen členové České mykologické společnosti. Na osvědčených místech v těchto dnech houby...  celý článek

Čtenářský recept: Krůtí bochánky pečené na cuketě se žampiony

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Lanýž: Nejdražší potravina světa roste i u nás, ale nesmí se sbírat

13.3.2015  0:21
Čím přitahují houby převážně z rodu Tuber kuchaře a gurmány z celého světa? Aroma lanýžů je velmi silné, s tóny připomínajícími až zatuchlinu nebo petrolej, které jsou mnohým nepříjemné....  celý článek

Steak jako dort. Pečte ho zprudka nadvakrát a dopékejte v troubě

1.3.2015  9:04
Umíte připravit perfektní steak? Budete potřebovat prvotřídní maso, rozpálenou pánev (i troubu) a hodinky k odpočítávání času. Pokud chcete steak trochu jinak, než jste zvyklí, můžete vyzkoušet...  celý článek

Jedlá hlína a pistáciová houba v unikátním dezertu. Zvládnete ho i vy

10.2.2015  1:26
Karamelová zmrzlina, mořská sůl, čokoláda, malinová pěna, pistácie, to jsou základní složky valentýnského dezertu, který okouzlí každého. Podávají ho v restauraci Mlýnec a šéfkuchař Marek Šáda...  celý článek

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka

1.12.2014  0:19
Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své, následují další tragédie. Kde brát sílu a dál čelit tak bolestivému osudu? „V Boha nevěřím,“ říká...  celý článek

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20.9.2014  0:33
Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené recepty na oblíbená národní jídla. Pokud vás zajímá, jak chutnají přímo od Poláků, můžete se...  celý článek

Napište své mamince ke Dni matek a vyhrajte

1.5.2014  3:51, aktualizováno  6.5 12:07
Květen je podle klasika lásky čas. Doba, kdy se slova básníka mění v činy, emoce jitří fantazii a na úrodnou půdu padají také rady lidových pořekadel, přísloví a rčení. "Mým favoritem je úsloví,...  celý článek

Plíseň většinou začíná na palci, odkud se šíří dál. Jak s ní bojovat?

26.4.2014  0:00
Plíseň na nehtech není nic výjimečného, postihuje až deset procent lidí. Většinou si ji přineseme z bazénu. Co použít jako prevenci a jak ji léčit?  celý článek

Jak správně snídat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

11.4.2014  2:04
Snídaně je start do nového dne, a pokud to jen trochu jde, měli bychom si na ni udělat čas. Výhodou je, že ráno můžeme jíst i více jednoduchých cukrů. Vždy ale musíme myslet na dostatek všech...  celý článek

O víkendu nachystejte kraslice a pomlázky a začněte žít zdravě

11.4.2014  0:12
Víkend před Velikonocemi s Květnou nedělí tradičně patří jarmarkům s ukázkami výroby kraslic i pomlázek. Můžete navštívit i festival zdravého životního stylu nebo módy nebo zahrádkářský...  celý článek

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5.4.2014  0:00
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit o celý náš jídelníček, který můžete vyzkoušet. Jen je třeba dodržovat přesně určené porce,...  celý článek

Hubněte podle typu postavy. Jablku pomůže běh, chilli papričce činky

4.3.2014  4:05
Zoufale se snažíte zbavit se přebytečných kilogramů a stále bez úspěchu? Možná je to kvůli tomu, že při hubnutí nerespektujete svůj specifický typ postavy. Poradíme vám, jak hubnout, když...  celý článek

Rodinné hádky mohou ovlivnit vývoj dětského mozku, varují vědci

4.3.2014  2:59
Pokud v domácnosti panuje napětí a hádky, není to příjemné nikomu. Angličtí vědci ovšem potvrdili, že konflikty mohou mít dopad i na vývoj mozečku u nejmenších členů rodiny.   celý článek

Pochutnejte si na šťavnatém bifteku, jehněčích řízcích nebo králíkovi

1.2.2014  1:10
Upečte si šťavnatý biftek s čerstvým pepřem, jehněčí řízky s ratatouille nebo králíka na rozmarýnu. Podle receptů ze Zdravé kuchařky MF DNES si pochutnáte a nebudete muset mít výčitky kvůli...  celý článek

Princezna ze mlejna: po letech zase na očích

24.12.2013  4:12
Pro mnoho lidí zůstává Andrea Černá především Eliškou ze dvou dílů pohádky Princezna ze mlejna. Je to škoda, protože v divadle hraje jednu roli za druhou. Poslední roky se jí daří také v...  celý článek

Moderátorka Aneta Savarová: Jsem příznivcem alternativní medicíny

11.11.2013  0:09
Díky tomu, že moderátoři Událostí nesedí skryti za stolem, znají televizní diváci v celé republice nejen její tvář, ale i postavu. Aneta Savarová pro časopis Zdraví přiznala, že se řídí mottem:...  celý článek

Jak se bránit nachlazení, když všichni kolem vás prskají

2.11.2013  0:00
Všude kolem vás se ozývá kašlání a smrkání a vy čekáte, kdy vás také dostihne nemoc. Je možné udržet si pevné zdraví, když se ocitnete mezi samými nemocnými? Záleží na vaší imunitě, kterou je...  celý článek

Pomazánka povýší chleba na delikatesu. Vyhrajte za ni kuchařku

1.11.2013  1:08
V devátém díle seriálu České televize se Dita vydá s malým synovcem Ondřejem na chalupu. Pohostí ho také vajíčkovou pomazánkou. Pošlete nám svůj recept na pomazánku a vyhrajte kuchařku Deník...  celý článek

Šest potravin, kterými se můžete předávkovat

16.10.2013  0:00
Přijde vám představa otravy obyčejnou vodou nebo čajem komická a nesmyslná? Za běžných okolností možná, ale i tak zdánlivě neškodnými a běžnými nápoji se můžete předávkovat.  celý článek

Lucie Bílá: Budu dělat lidem kašpárky místo volebních billboardů

14.10.2013  0:20
Lucie Bílá. Všichni mají pocit, že ji znají, ale je to opravdu tak? Je to skutečně ona, koho vídáme, nebo jen její dokonalý produkt? I o tom je náš rozhovor, který vznikal těsně před velkolepým...  celý článek

Čtenářský recept: Houbová mlíkačka

3.10.2013  3:33
Polévku můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, která jí dodá ještě jemnější chuť.   celý článek

Milujete omáčky? Vinná, papriková i béarnaise vám zachutnají

31.8.2013  0:01
Dobře uvařená omáčka má stejnou kouzelnou moc jako poctivá polévka. Vydobyde vám pověst skvělé kuchařky, vděčnost vašich hostů a udělá z kuchyně domov pro kohokoliv, kdo si sedne k talíři.  celý článek

Terapie dotykem: Nejlevnější způsob, jak zahojit rány i zlomené srdce

7.8.2013  0:30
Práci s dotykovou obrazovkou zvládáme výborně, ale psychologové tvrdí, že nám atrofovala schopnost dotýkat se jeden druhého. A přitom jsou lidské dlaně velmi účinným lékem a životabudičem. Ano,...  celý článek

Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš

1.8.2013  0:41
Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí, taštičkami plněnými houbami, nebo vepřovou panenkou ve slanině podávanou s houbovou omáčkou....  celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.