Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Houbová polévka

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

Čtenářský recept: Minutková krkovička s houbovou omáčkou

18.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka

1.12.2014  0:19
Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své, následují další tragédie. Kde brát sílu a dál čelit tak bolestivému osudu? „V Boha nevěřím,“ říká...  celý článek

Jak správně snídat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

11.4.2014  2:04
Snídaně je start do nového dne, a pokud to jen trochu jde, měli bychom si na ni udělat čas. Výhodou je, že ráno můžeme jíst i více jednoduchých cukrů. Vždy ale musíme myslet na dostatek všech...  celý článek

Pomazánka povýší chleba na delikatesu. Vyhrajte za ni kuchařku

1.11.2013  1:08
V devátém díle seriálu České televize se Dita vydá s malým synovcem Ondřejem na chalupu. Pohostí ho také vajíčkovou pomazánkou. Pošlete nám svůj recept na pomazánku a vyhrajte kuchařku Deník...  celý článek

Čtenářský recept: Houbová mlíkačka

3.10.2013  3:33
Polévku můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, která jí dodá ještě jemnější chuť.   celý článek

Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš

1.8.2013  0:41
Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí, taštičkami plněnými houbami, nebo vepřovou panenkou ve slanině podávanou s houbovou omáčkou....  celý článek

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17.1.2013  1:00
Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými recepty. Tuto sobotu si podle Zdravé kuchařky můžete uvařit rodinný oběd sestávající z čínské...  celý článek

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13.10.2012  14:10
Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete nachystat hostinu, za kterou by se nestyděl ani šéfkuchař Pohlreich.   celý článek

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

15.9.2012  1:40
Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub nachystejte jídla podle našich receptů. Část si pak usušte do zásoby, kdyby vás náhodou chytla...  celý článek

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

31.7.2012  0:02
Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek. Jestli máte ještě o prázdninách pár volných dní, zajeďte si do kraje brambor, kyselého mléka a...  celý článek

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17.7.2012  2:09
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom koutě země se dají ochutnat jedinečná jídla, nasbírat zásoby hub a nakoupit dobrý med.   celý článek

Chcete opravdu zhubnout? Připravte si svačiny podle našich receptů

10.1.2012  13:52
Svačiny neslouží k nasycení, ale k překlenutí dalších tří hodin k většímu jídlu. Chytrá svačina tak může zachránit vaše hubnutí, protože jinak ve fázi vyhladovění sníte, cokoliv vám v tu chvíli...  celý článek

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub

4.1.2012  11:13
Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první dvě suroviny tvoří základ ve většině dobrot, které hory nabízí. S šéfkuchařem Jiřím Středou z...  celý článek

Slavnostní večeře: kapr podle šéfkuchaře a vídeňský bramborový salát

24.12.2011  4:02
Navzdory zabodlým kůstkám v krku, invazi lososů a dalších mořských specialit si český kapr s bramborovým salátem statečně hájí exkluzivitu na štědrovečerním stole.   celý článek

Jak v kuchyni využít oleje: ořechový na polévku, bazalkový na salát

29.10.2011  3:04
Možná jste si je přivezli z dovolené, dostali darem nebo koupili jen tak ze zvědavosti. A teď vám doma oleje jako bazalkový, oreganový, ořechový nebo z hroznových peciček zabírají místo, ale vy...  celý článek

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21.10.2011  1:14
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních, dýňové polévce, jablečném štrúdlu a silném punči. Vše pod vedením zkušeného šéfkuchaře z...  celý článek

Zpestřete si dietu bylinkami. Zůstanete déle syti

7.10.2011  4:55
S redukční dietou se pojí předsudky, že jídlo je bez chuti. Opak je ale pravda. Objevte, jak vám jídelníček pomohou zpestřit bylinky. I Markéta, Helena a Petra z našeho projektu Hubneme pro...  celý článek

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

23.7.2011  1:14
Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a pusťte se do některé z těh nejoblíbenější. Přinášíme druhou půlku receptů.  celý článek

Prosinec mě nebaví, ale na Vánoce se těším, říká Filip Sajler

19.12.2010  14:45
Jeden ze dvou "kluků v akci" Filip Sajler se přiznává k tomu, že předvánoční shon ho zrovna nebaví. Štědrý den si ale vychutnává ve společnosti přátel i rodiny a letos poprvé jej bude slavit i...  celý článek

Moderní svatební menu: od obligátní křenové rolky ke steaku a krevetám

20.8.2010  1:28
Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Už dávno neplatí příměra, že kvalitu svatby značí množství jídla. Možná ještě kdesi na moravské veselce, kdy ráno příchozí snídají domácí klobásky a...  celý článek

Spojte dvě vášně a hoďte houby na gril nebo z nich udělejte salát

31.7.2010  3:59
Co takhle spojit houbaření a grilování? Vyzkoušejte netradiční recepty z hub. Kusy s většími klobouky můžete přihodit na mřížku. Skvěle chutnají smíchané s grilovanou zeleninou jako netypický...  celý článek

Houby tělu prospívají. Zkuste houbový burger či palačinky s liškami

30.7.2010  0:12
Někdo odchází s košíkem do lesa meditovat a houby jsou pro něj zástěrka. Pro ostatní, kteří jsou houbaři sběrem i chutí, však s létem nastává hlavní sezona. V případě nepřízně počasí aspoň na...  celý článek

Jak zabránit otravě dětí: saponáty a čističe zamkněte, dieffenbachii vyhoďte

19.4.2010  0:00
Až 90 procent všech případů otrav dětí se stane v relativně bezpečném prostředí vašeho domova. Na vaše malé potomky číhá mnoho nástrah, které si ani nemusíte uvědomit. Třeba obyčejná aviváž  celý článek

Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře

17.4.2010  1:06
Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky. Přinášíme vám sadu receptů na oběd nebo večeři, při kterých právě tyto bylinky zužitkujete.  celý článek

Houbová jídla, která si můžete uvařit kdykoliv

27.3.2010  0:10
Jestli máte chuť na houbovou specialitu, nemusíte čekat na houbařskou sezonu. Čerstvé žampiony seženete celoročně.  celý článek

Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady

3.10.2009  0:32
Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v předchozím díle. Přinášíme další rodinné poklady, recepty i rady.  celý článek

Zelí a kapusta chrání před rakovinou a zároveň chutnají

20.9.2009  0:00
Podle lékařských výzkumů nás pravidelná konzumace zelí a kapusty chrání před rakovinným bujením v trávicím traktu. Obávanému nadýmání můžete předejít, přidáte-li k zelí některou z bylinek, která...  celý článek

Vaříme ze zelí. Vitaminové bomby, které navíc připravíte levně

18.9.2009  0:40
Hledáte-li v době krize zdroj vitaminů, který rodinný rozpočet nezruinuje, sáhněte po kysaném zelí. Zelenina, která podlehla mléčnému kvašení, má v sobě mimořádné množství vitaminu C a slušný...  celý článek

Variace na guláš: houbový, vegetariánský nebo buřtguláš

1.8.2009  0:52
Stejně jako mnoho jiných specialit jsme si i guláš přizpůsobili svým chutím. Klidně přidáváme i jinou zeleninu, než je paprika. Vznikají tak variace na oblíbené téma. Houbovým gulášem počínaje a...  celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.