Gurmán radí

Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš

10. března 2020,  aktualizováno  11.3 16:55

Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....

Chcete zkusit, jak vaří profíci? Vyberte menu na kulinární workshop

29. listopadu 2019

Experimentujete rádi v kuchyni? Zajímáte se o nové trendy vaření a pečení i tradiční české či...

Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky

15. června 2018  12:25

Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař

5. března 2013

Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních...

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16. února 2013

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...

Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle

29. ledna 2013

Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Gastrotipy: Znojmo láká na víno a jazz, Praha na michelinskou kuchařku

4. ledna 2013

Jestli jste po svátcích hojnosti nezanevřeli na dobré jídlo, můžete se i v lednu těšit na spoustu...

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19. prosince 2012

Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...

Gastrotipy na výlet: Zabijačka i adventní slavnosti

23. listopadu 2012

Máte chuť na jitrničku, jelítko nebo tlačenku? Nebo už chcete zažít vánoční pohodu a ochutnat první...

Jak uctít svatého Martina? Nejen husou a vínem, ale třeba pštrosem

9. listopadu 2012

Už v neděli v jedenáct dopoledne to vypukne. Budou se koštovat mladá svatomartinská vína, která...

VIDEO: Připravte si kávu ve vacuum potu s baristkou Petrou Veselou

2. října 2012  4:42

Skleněná baňka nahoře, skleněná baňka dole, papírový filtr, kahan... Ono se řekne uvařit si kafe,...

Lehký oběd, který potěší jazyk i oko. Saláty s rybou či kuřecím masem

29. září 2012  4:01

Chcete-li se stravovat zdravě, lehce a přitom chutně a zajímavě, určitě občas pátráte na jídelním...

Milion korun za dort? Ano, když je od cukrářky Sylvie Weinstockové

20. září 2012  2:05

Dnes dvaaosmdesátiletá babička Sylvia Weinstocková byla původně učitelka, ale už třicet let je...

VIDEO: Škola přípravy kávy podruhé. Cappuccino podle Petry Veselé

18. září 2012

Máte rádi kávu, ale dáváte přednost té, která je zjemněná trochou mléka? Pak si určitě v kavárně...

VIDEO: Baristka Petra Veselá vás naučí připravit doma lahodné espresso

11. září 2012  4:56

Symbolem té nejlepší a pravé kávy je klasické espresso, které je i základem pro většinu kávových...

Čtenářskou soutěž s Jamie Oliverem vyhrál čokoládový dort s kardamomem

27. srpna 2012  14:32

Víte, jak vaří, peče a smaží kuchařská hvězda Jamie Oliver? Jednoduše a přitom rafinovaně, z...

Vařte jako slavný kuchař Jamie Oliver a získejte jeho grilovací sadu

2. srpna 2012  2:09,  aktualizováno  21.8 2:09

Díky olympiádě se pozornost celého světa donedávna upírala na britské ostrovy a sportem žili i...

Tvarůžky, víno, pivo i delikatesy aneb cesta za chutěmi i vůněmi Česka

22. června 2012  2:04

Léto s sebou přináší nejen teplé a slunečné dny, ale také nespočet gastronomických festivalů a...

VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole

13. června 2012  2:06

Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava...

Neseďte doma, jezte venku. Kam se vydat za dobrým jídlem a pitím?

25. května 2012  2:57

Konec května s sebou přináší nejen příjemné počasí, ale také spoustu příležitostí, jak potěšit...

Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami

18. května 2012  1:14

Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to...

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

2. května 2012  1:17

Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a...

Malá Hanoj v Praze: domácí vietnamská kuchyně i ovoce, které neznáte

14. dubna 2012

Jestli si chcete v Praze dopřát (a ochutnat) kousek Asie, naplánujte si výlet do Sapy. Z areálu...

Oskeruše, chřest nebo víno. Užijte si šťavnatou sezonu

13. dubna 2012

Jaro už je v plném proudu a žádný pravý gurmán si nemůže stěžovat na nedostatek chuťových vjemů. Ať...

Gastrotipy na výlet: Trnky nejen tekuté, křepelčí vejce, svátky jara

30. března 2012

Pokud vymýšlíte, kam se o víkendu nebo na Velikonoce vypravit na výlet, možná si vyberete z...

Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou

8. března 2012  2:01

Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by...

Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř

1. března 2012  4:57

Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který...

Udělejte si doma Itálii. Kam se vydat pro pravé italské sýry nebo vína

25. února 2012  11:33

V mnoha domácnostech se za italské jídlo pokládají špagety s kečupem a pizza z mrazáku. Jenže...

Valentýn s chutí čokolády. Šňupejte ji, pečte i zapíjejte

11. února 2012  4:41

Láska je sladká, ale na Valentýna si ji můžete ještě osladit kvalitní čokoládou. Bonboniéry nebo...

Valentýn a čokoláda? Ne, šéfkuchař servíruje milencům býčí varlata

8. února 2012  12:33

Zahoďte chřest a ústřice a dejte si můj slaný koláč! Takovým sloganem láká ke koupi nové...

Masopust, pivo i vegetariánské speciality. Kam za dobrotami?

3. února 2012  2:26

V nadcházejících dnech si užijí nejen milovníci jitrnic, jelítek a klobásek, ale i vegetariáni....

Oběd i s moučníkem za 30 minut? Jamie Oliver vás to naučí

21. ledna 2012  4:34

Jamie Oliver se v kuchyni vyzná. Je přeborníkem, co se týče na pohled jednoduchých a přitom...

Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou

20. ledna 2012  1:10

V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však...

Degustace vín, rakouská kuchyně či festival. Kam za dobrotami?

6. ledna 2012  2:59

Po vánočních jídelních orgiích a silvestrovských tekutých oslavách už zřejmě nemáte na...

Poradny