Doporučujeme

Grilované krevety

Grilované krevety | foto: Profimedia.cz

Grilované krevety

  • 0
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 5 porcí:

  • 25 předvařených krevet s ocáskem
  • 3 stroužky česneku
  • hrst petrželové natě - plocholisté
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • šťáva z jednoho citronu

Postup:

1. Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.

2. Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme.

3. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.

4. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme.

Tip: Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování, jako zákusek.


Letní grilování - Maso

  • Vybrali jsme pro Vás