Suroviny na 5 porcí:
- 25 předvařených krevet s ocáskem
- 3 stroužky česneku
- hrst petrželové natě - plocholisté
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- šťáva z jednoho citronu
Postup:
1. Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.
2. Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme.
3. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.
4. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme.
Tip: Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování, jako zákusek.