Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Grilované krevety

  0:16aktualizováno  0:16
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Grilované krevety | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 5 porcí:

  • 25 předvařených krevet s ocáskem
  • 3 stroužky česneku
  • hrst petrželové natě - plocholisté
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • šťáva z jednoho citronu

Postup:

1. Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.

2. Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme.

3. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.

4. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme.

Tip: Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování, jako zákusek.

Autor:


Nuda, nebo zápřah?
Nuda, nebo zápřah?

Kolik kroužků má mít vaše dítě?

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.