Doba přípravy: 10 - 15 minut
- 1 menší cuketa
- 1 mozzarella nakrájená na tenké plátky
- 2 - 3 střední rajčata
- olivový olej
- česnek
- bazalka (nemusí být)
- sůl
1. Cuketu nakrájíme na plátky, nemusíme nechat vypotit, z obou stran ogrilujeme na každý plátek klademe plátek mozzarelly, plátek rajčete a přiklopíme opět plátkem cukety. Můžeme přichytit párátkem, ale nemusíme, můžeme dělat kolik vrstev chceme.
2. Hotovou "jednohubku" zakápneme olivovým olejem smíchaným s česnekem a troškou soli a můžeme přidat nadrobno nasekanou bazalku.
Tip: Zkoušela jsem i variantu s lilkem (místo cukety) a je to taky velká bašta. Nejlépe chutná samotné k vínku, nebo jako "zobání" ke grilovanému masu.