Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Grilovaná krůtí prsa na špejli s okurkovým salátem

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Grilovaná krůtí prsa na špejli s okurkovým salátem | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4-5 porcí:

  • 1 kg krůtích prsou
  • 2 dl kvalitní sójové omáčky
  • 0,5 dl rýžového octa
  • 1 lžíce solamylu
  • na špičku nože koření pěti vůní
  • pepř podle chuti

Na salát:

  • 4 - 5 salátových okurek
  • 0,5 dl rýžového octa
  • sůl
  • pepř podle chuti

Postup:

1. Krůtí prsa rozkrájíme na co nedelší nudličky široké asi 2 x 2 cm, vložíme do mísy a zalijeme sójovou omáčkou a rýžovým octem a promícháme, pomalu zapracováváme solamyl a koření tak, aby marináda stále zůstala tekutá.
Necháme alespoň 2 hodiny (ale klidně i přes noc) marinovat.

2. Nachystáme si špejle (nejlépe grilovací s ostrým hrotem), které namočíme na chvíli do vody. Na každou špejli napichujeme jeden proužek marinovaného krůtího prsa tak, jako bychom ho špejlí protkávali.

3. Grilujeme na rozpáleném roštu asi 4 minuty z každé strany. Maso už nedosolujeme (sojová omáčka je slaná dost). Pokud je potřeba, je možné přisolit koncem grilování.

4. Sundáme z roštu a servírujeme i se špejlí, ze které můžeme maso pohodlně ukusovat.

5. V mezičase si můžeme připravit salát: okurku oloupeme škrabkou, slupky vyhodíme, okurku dále škrábeme škrabkou na uzoučké proužky a vkládáme do mísy. Přoužky zalijeme rýžovým octem naředěným trochou studené vody, osolíme, opepříme.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.