Doporučujeme

Grilovací čtenářská soutěž je u konce a vítězkou se stává autorka receptu na bylinkovou krkovici s černým pivem. (Ilustrační snímek)

Grilovací čtenářská soutěž je u konce a vítězkou se stává autorka receptu na bylinkovou krkovici s černým pivem. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

  • 19
Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a čtenářky na konci června vyzvali k soutěžení na toto žhavé téma. Z desítek zajímavých soutěžních receptů jsme vybrali tři, které nás nejvíc zaujaly. Na prvním místě se pak umístila krkovička na pivě od Aleny Hušnerové.

1. místo: Bylinková krkovice s černým pivem

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 4 porce

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • půl sklenice černého piva
  • 4 lžíce kečupu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • směs bylinek ze zahrádky (každý co má rád)
  • pro fajnšmekry může být i trocha chilli papričky

1. Bylinky nasekáme a smícháme s olivovým olejem. Kečup rozmícháme v černém pivu a přidáme směs bylinek. Dobře promícháme.

2. Plátky krkovice z obou stran potřeme marinádou a necháme v chladničce do druhého dne odležet.

Tip: Jako přílohu doporučuji pečené brambory v alobalu a samozřejmě vychlazené pivo.

Další pořadí aneb 2. a 3. místo:

Na druhé příčce skončily grilované "hastroše" Petry Uhrové a na třetím místě grilované cuketovo-mozzarellové jednohubky Věry Kyselové.

Všechny soutěžní čtenářské recepty najdete ZDE.

Grilovací taška Rodino k večeři!

Všechny tři výherkyně získávají víkendovou grilovací tašku pro 4 až 5 osob v hodnotě 1499 korun od společnosti Rodino, k večeři!, která obsahuje všechny potřebné suroviny na následující menu včetně zeleniny, některých bylinek nebo třeba zakysané smetany (doma je třeba mít pouze klasiku jako hořčici, olej, sůl, pepř a podobně):

  • Marinovaný argentinský steak s grilovaným chřestem, cuketou, lilkem a červenou cibulí, pečenými bramborami a pažitkovým dipem
  • Cherry rajčata grilovaná v alobalu s balkánským sýrem a oregánem
  • Špíz z kuřecích steheních řízků s Mozzarellou a slaninou v sojovo-medové
  • omáčce s mátovým dipem
  • Grilované batáty s tymiánovým máslem
  • Grilovaný kyperský sýr Halloumi se salátem z grilované papriky, lilku a cukety

Tip: Kromě letního grilovacího speciálu najdete na stránkách Rodinokveceri.cz každý týden novou nabídku týdenního menu na večeře pro malé i velké rodiny v ceně od 999 korun, která potěší zejména zaměstnané maminky.


  • Vybrali jsme pro Vás