Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

  12:31aktualizováno  12:31
Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a čtenářky na konci června vyzvali k soutěžení na toto žhavé téma. Z desítek zajímavých soutěžních receptů jsme vybrali tři, které nás nejvíc zaujaly. Na prvním místě se pak umístila krkovička na pivě od Aleny Hušnerové.
Grilovací čtenářská soutěž je u konce a vítězkou se stává autorka receptu na bylinkovou krkovici s černým pivem. (Ilustrační snímek)

Grilovací čtenářská soutěž je u konce a vítězkou se stává autorka receptu na bylinkovou krkovici s černým pivem. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

1. místo: Bylinková krkovice s černým pivem

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 4 porce

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • půl sklenice černého piva
  • 4 lžíce kečupu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • směs bylinek ze zahrádky (každý co má rád)
  • pro fajnšmekry může být i trocha chilli papričky

1. Bylinky nasekáme a smícháme s olivovým olejem. Kečup rozmícháme v černém pivu a přidáme směs bylinek. Dobře promícháme.

2. Plátky krkovice z obou stran potřeme marinádou a necháme v chladničce do druhého dne odležet.

Tip: Jako přílohu doporučuji pečené brambory v alobalu a samozřejmě vychlazené pivo.

Další pořadí aneb 2. a 3. místo:

Na druhé příčce skončily grilované "hastroše" Petry Uhrové a na třetím místě grilované cuketovo-mozzarellové jednohubky Věry Kyselové.

Všechny soutěžní čtenářské recepty najdete ZDE.

Grilovací taška Rodino k večeři!

Všechny tři výherkyně získávají víkendovou grilovací tašku pro 4 až 5 osob v hodnotě 1499 korun od společnosti Rodino, k večeři!, která obsahuje všechny potřebné suroviny na následující menu včetně zeleniny, některých bylinek nebo třeba zakysané smetany (doma je třeba mít pouze klasiku jako hořčici, olej, sůl, pepř a podobně):

  • Marinovaný argentinský steak s grilovaným chřestem, cuketou, lilkem a červenou cibulí, pečenými bramborami a pažitkovým dipem
  • Cherry rajčata grilovaná v alobalu s balkánským sýrem a oregánem
  • Špíz z kuřecích steheních řízků s Mozzarellou a slaninou v sojovo-medové
  • omáčce s mátovým dipem
  • Grilované batáty s tymiánovým máslem
  • Grilovaný kyperský sýr Halloumi se salátem z grilované papriky, lilku a cukety

Tip: Kromě letního grilovacího speciálu najdete na stránkách Rodinokveceri.cz každý týden novou nabídku týdenního menu na večeře pro malé i velké rodiny v ceně od 999 korun, která potěší zejména zaměstnané maminky.





Nejčtenější

ilustrační snímek
Když domek vyhořel, děti musely do ústavu. Pomozme jim k návratu domů

Děti, které vyrůstaly v rodinném prostředí, mají mnohem větší šanci na úspěch v životě a na vlastní spokojenou rodinu než ty, které vyrostly v ústavu. Pomozte...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Mozková mrtvice - ilustrační fotografie
Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a napijete se u toho kávy. Vše probíhá automaticky. Ovšem jen do chvíle, než mozkovou tepnu...  celý článek

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

Lake Bellová
Lake Bellová: Děti vychovávám tak, aby si vážily starých lidí

Herečka Lake Bellová (38) denně naráží na to, že si dnešní mládež neváží starších lidí. Své děti tak vede k tomu, aby ke starším lidem měly úctu. A hlavně po...  celý článek

Další z rubriky

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Casserole s bílými fazolemi a červenou cibulí
Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale pak jsou i takové, kdy bychom dali království za divotvorný...  celý článek

Kaše z bulguru s teffem, lilkem a rajčaty
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky
Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky

Pořídit je můžete v pudru, tubě i v peru a pokud víte, jak je správně nanášet, dokáží vaši tvář opravdu zkrásnět. Přesto... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.