Doporučujeme

Gerbeaud

- Rozpustíme v kotlíku Heru. Do vlažné Hery vmícháme cukr a žloutky. Přidáme prosátou mouku. Do mouky uděláme důlek a nalijeme droždí rozdělané ve vlažném mléce s trochou cukru. Necháme vykynout. Do této směsi přidáme kysanou smetanu a vše dobře propracujeme. Z těsta utvoříme 4 bochánky a necháme alespoň 1/2 hodiny odpočívat.

25 dkg Hery
60 dkg mouky
10 dkg cukru
2 žloutky
3 pl. mléka
3 pl. kysané smetany
2 dkg droždí

Náplň
25 dkg meruňkové marmelády
35 dkg mletých ořechů
20 dkg práškového cukru

Poleva:
1 tabulka čokoládové polevy na dorty (čokoláda na vaření) nebo 1 dcl mléka, 2 dkg kakaa
a 10 dkg cukru, který svaříme do husté hmoty, do které po vychladnutí zamícháme 10 dkg Hery.

Z jednoho bochánku vyválíme tvar odpovídající velikosti plechu na pečení, dáme na Herou vymazaný plech. Potřeme marmeládou, posypeme mletými ořechy a práškovým cukrem. Potom vyválíme další bochánek, položíme na předešlý a zase dáváme marmeládu, ořechy a práškový cukr. Celý postup opakujeme ještě dvakrát, to jest s třetím a čtvrtým bochánkem. Po upečení necháme moučník chvíli vychladnout a potom poléváme polevou.

Tento jedinečný moučník ocení děti i dospělý.


  • Vybrali jsme pro Vás