Ústecký kraj: Kocouří kouř
Vydáte-li se 27. dubna do areálu pivovaru Kocour, budete se moci zúčastnit třetího ročníku festivalu Varnsdorfský Kocouří kouř, který je věnován nakuřovaným pivům a všemu uzenému. Na celodenní akci ochutnáte několikero pivních speciálů, masíčka, ryby, sýry i sladkosti, zatančíte si na živou hudbu a ve večerních hodinách se můžete těšit na divoké Kiss Revival. Více ZDE.
Jihomoravský kraj: Prvomájová výstava vín
K prvnímu máji neodmyslitelně patří sklenka dobrého vína. Bzenecká prvomájová výstava, která se koná ve Sklepech pod Sokolovnou, z vás udělá alespoň na jeden den degustátora – zapojíte zrak, čich a především chuť a do úst vlijete to nejlepší z 600 vybraných vzorků. Kdo přijede, bude koštovat, porovnávat i tančit. Více ZDE.
Karlovarský kraj: Food Festival v lázeňském městě
Před hotelem Thermal se 4. května již popáté uskuteční Food Festival Karlovy Vary. Své speciality vám dají ochutnat ti nejpovolanější ze světa gastronomie, ale k mání budou i výtvory návštěvníků – k dispozici bude totiž také kuchařská škola pod širým nebem. Těšit se můžete také na show v podobě soutěže mladých kuchařů, barmanská vystoupení nebo na karlovarský běh Vrchní, prchni. Více ZDE.
Jihomoravský kraj: O krála slováckej klobásky
Pokud se budete 4. května nacházet na jihu Moravy, nenechte si ujít v pořadí již devátý ročník akce O krála slováckej klobásky, která se koná ve Sportovní hale ve Velké nad Veličkou. Smyslem této soutěže je podpora a uchování tradiční moravské receptury klobás a také jejich propagace. Klobásky budete samozřejmě moci i hojně degustovat. Ke konzumaci masných výrobků zahraje cimbálová muzika. Více ZDE.
Hlavní město Praha: Slavnosti českého chřestu
Pražské náměstí Jiřího z Poděbrad bude 4. a 5. května hostit slavnosti pochutiny stále oblíbenější – českého chřestu. Dozvíte se nejen mnoho zajímavostí, ale také to, jak jej využít v kuchyni. Na místě můžete ochutnat chřestovou polévku i chřestové sushi, chřestový salát, to vše doprovázeno bílým a růžovým, ke chřestu padnoucím, vínem z Moravy. Každou hodinu vystoupí kuchař Radek Jakubec s ukázkami možností zpracování zeleniny. Více ZDE.
Chřestový tip: Pokud chcete ochutnat speciality z chřestu, zajděte si na festivalové tříchodové menu v ceně 290 korun do jedné z 21 vybraných restaurací z Prahy, Brna a Doks, které se účastní tradičního gastronomického festivalu Chřestfest. Více ZDE.