Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Gastrotipy pro vegetariány i masožravce, milovníky piva, vína či zelí

  1:00aktualizováno  1:00
Začátek března s sebou sice přináší předvelikonoční půst, kterému do noty hrají třeba gastronomické festivaly pro vegany a vegetariány, dopřát si ale můžete i vepřovou pečínku nebo pivní slavnosti. Pojďte naproti jaru s vidličkou, nožem a skleničkou. Dobrou chuť.

Co kdybychom si dnes dali něco bezmasého, miláčku? (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Jihomoravský kraj: Něco pro ty, kdo nemusí maso

Čočkový salát s marinovaným tofu

Veganská kuchyně, to nejsou jen klíčky ochucené větrem. Přijďte se o rostlinné stravě dozvědět něco více, a to 1. – 17. března prostřednictvím brněnského VeganFestu. V restauracích, klubech, ale také na ulicích bude probíhat edukativní i chutím lahodící program – přednášky, filmy, ochutnávka jídel netradičních chutí. Vyzkoušejte alespoň na chvíli, jaké to je vařit bez masa, vajec či mléka. Uvidíte, že to jde. Více ZDE.

TIP: Až do 17. března také můžete vyzkoušet degustační bezmasé tříchodové menu za 290 korun v rámci gastronomického festivalu Vegetfest, který probíhá v restauracích v Praze a Berouně. Více ZDE.

Středočeský kraj: Ladovské vepřové hody

Ilustrační snímek

Ladovskou krajinu Velkých Popovic již počtvrté "doLadí" vepřové hody. Akce se koná 9. března v místním pivovaru, takže mastného čuníka budete moci zapít řízným Kozlem. O doprovodný program se postarají kováři, řezbáři i hudebníci, nenechte si ujít také živého maskota Kozla Oldu a prohlídku pivovaru – čekají na vás mnohé pivní libůstky. Více ZDE.

Jihomoravský kraj: Otevření 13. ročníku Salonu vín ČR

Bílé víno - 440 kJ/200 ml

Již potřinácté se otevírá všem milovníkům vína nikoliv brána pekelná, ale ta ze Salonu vín v jihomoravských Valticích. Přijďte ochutnat největší vinné skvosty Čech a Moravy – připravena bude také nová kolekce TOP 100 vín České republiky. Z degustací bude pak na výběr volná, řízená a by the glass. Tak které víno se bude honosit vaším titulem Šampion? Více ZDE.

Zlínský kraj: O najlepší kysané zelé na Slovácku

Kysané zelí

Kysané zelí zima nám velí. Je plné vitaminů a jak chutná. Pokud máte chuť nabírat jej ne po lžících, ale po lopatách, vyražte 3. března na tvrz Hluk, kde proběhne soutěž Najlepší kysané zelé na Slovácku. Tam se to bude dobrým zelím slováckých regionů jenom hemžit. Čeká vás cimbálovka Pramének a slovo zelinářského odborníka, pana Jaroslava Balštíka. Více ZDE.

Jihomoravský kraj: Znovínský košt vín 2013

(ilustrační snímek) - Víno (ilustrační snímek)

Znovínský košt vín nás vábí do prostor Louckého kláštera, který pamatuje již mnoho století. Rozmanitá nabídka vinného moku bude k mání od 8. do 9. března jak k ochutnání, tak ke koupi. Přiložte k ústům sklenici s ledovým vínem či úspěšnými českými a tuzemskými víny. Večery v klášteře zpříjemní cimbálová muzika. Více ZDE.

Tipy, kam se nejen v březnu vydat za dobrým jídlem a pitím, najdete na www.gastronaut.cz.

Autor:




Nejčtenější

ilustrační snímek
Poradna: Pubertální dcera se chová, jako by se jí netýkala menstruace

Moje dcera se chová, jako by neměla žádnou menstruaci a vůbec se jí to netýkalo. Když se snažím zavést na to hovor, otočí hlavu a ignoruje mě. Čtenářka Ina...  celý článek

Sport na čerstvém vzduchu a s přáteli je nejlepší způsob, jak si užít léto.
Léto v pohybu: Sportovní outfity a doplňky, kterým neodoláte

Krásné letní počasí přímo vybízí k venkovním sportovním aktivitám. Návštěvu fitness center proto odložte, až se ochladí, a prázdniny využijte ke sportům, které...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Mozková mrtvice - ilustrační fotografie
Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a napijete se u toho kávy. Vše probíhá automaticky. Ovšem jen do chvíle, než mozkovou tepnu...  celý článek

ilustrační snímek
Když domek vyhořel, děti musely do ústavu. Pomozme jim k návratu domů

Děti, které vyrůstaly v rodinném prostředí, mají mnohem větší šanci na úspěch v životě a na vlastní spokojenou rodinu než ty, které vyrostly v ústavu. Pomozte...  celý článek

Další z rubriky

Jogurtové pohlazení s borůvkami
Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému...  celý článek

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Konturování krok za krokem: Dodejte svému obličeji výraznější křivky
Konturování krok za krokem: Dodejte svému obličeji výraznější křivky

Líčení nabízí spoustu návodů, rafinovaných tipů a triků, díky kterým můžete zásadně změnit rysy v obličeji a jednou z takových vychytávek je konturování. Pomocí... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.