náhledy
Baletka Adéla Pollertová - Čtyři týdny jsem sepisovala každý kousek masa, co jsem snědla. Pobavilo mě vidět černé na bílém, jak je můj jídelníček v mých očích luxusně nezdravý.
Fotbalista a vyučený řezník Pavel Horváth - Tohle všechno fakt sním? Určitě budu za nejhoršího. Vždyť ten tác sotva nesu, je toho asi dvanáct kilo. Zpátky už ho netahám. Spočítal jsem to za celý měsíc takhle:
Novinář Pavel Páral - Moje spotřeba masa mě nepřekvapila. Maso mám rád a nedovedu si představit, že bych si ho dlouhodobě odpíral. V měřeném měsíci jsem možná snědl více uzenin než obvykle, protože bylo horko a na teplé jídlo jsem neměl chuť. Řešil jsem to většinou chlebem s něčím. Je mi nicméně jasné, že můj lékař mě na rozdíl od mého řezníka za tenhle obrázek moc nepochválí.
Majitel italské restaurace Aromi Riccardo Lucqe - Za měsíc sním asi 8 kilo masa. Hodně z toho je salám, který si dávám každé ráno. Ale když to vidím pohromadě, trochu mě to děsí. Měl bych s tím salámem ubrat. Kuře jím jednou měsíčně, mám rád steaky, ryby a taky masové kuličky s boloňskou omáčkou – to už od dob, kdy jsem byl dítě.
Baletka Adéla Pollertová - Čtyři týdny jsem sepisovala každý kousek masa, co jsem snědla. Pobavilo mě vidět černé na bílém, jak je můj jídelníček v mých očích luxusně nezdravý.
celkem 4 kg
Pondělí: vlašský salát (10 dkg) Úterý: svíčková na smetaně (cca 100–150 g hovězího) Středa: kuřecí přírodní řízek (cca 100–150 g) Čtvrtek: 2 nožičky jemných párků, polévka s játrovými knedlíčky (5 ks) Pátek: kuřecí přírodní řízek (cca 100–150 g), dušená kuřecí šunka (cca 50 g) Sobota: dušená kuřecí šunka (cca 50 g), 2 nožičky jemných párků, kuřecí přírodní řízek (cca 100–150 g) Neděle: utopenec (1×) Pondělí: kuřecí šunka (cca 50g) Úterý: cheeseburger od McDonald’s (2×) Středa: vlašský salát (cca 10 dkg), dušená šunka (cca 50 g) Čtvrtek: kuřecí šunka (cca 50 g) Pátek: kuřecí přírodní řízek (cca 100–150g) Sobota: cheeseburger od McDonald’s (2×) Neděle: vepřová s knedlíkem a zelím (cca 100–150 g vepřového) Pondělí: utopenec (1×) Úterý: smažené kalamáry (200 g), kuřecí šunka (cca 50 g) Středa: cheeseburger od McDonald’s (2×) Čtvrtek: hovězí guláš (cca 100 g), dušená šunka (cca 50 g) Pátek: kuřecí řízek obalovaný (cca 100 g), cheeseburger od McDonald’s (1×) Sobota: dušená šunka od kosti (cca 100 g), kuřecí řízek obalovaný (cca 100 g) Neděle: utopenec (1×) Pondělí: vlašský salát (10 dkg) Úterý: utopenec (1×) Středa: kuřecí přírodní řízek (cca 100–150 g) Čtvrtek: 2 nožičky jemných párků, polévka s játrovými knedlíčky (5 ks), kuřecí přírodní řízek (cca 100–150 g) Pátek: kuřecí přírodní řízek (cca 100–150 g), dušená kuřecí šunka (cca 50 g) Sobota: dušená kuřecí šunka (cca 50 g), 2 nožičky jemných párků Neděle: svíčková na smetaně (cca 100–150 g hovězího)
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES
Ilustrační snímek
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES
Fotbalista a vyučený řezník Pavel Horváth - Tohle všechno fakt sním? Určitě budu za nejhoršího. Vždyť ten tác sotva nesu, je toho asi dvanáct kilo. Zpátky už ho netahám. Spočítal jsem to za celý měsíc takhle:
MĚSÍČNÍ SPOTŘEBA: hovězí 3,4 kg vepřové 2,2 kg kuřecí 2,8 kg krůtí 1,2 kg rybí 2,4 kg
celkem 12 kg
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES
Ilustrační snímek
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES
Novinář Pavel Páral - Moje spotřeba masa mě nepřekvapila. Maso mám rád a nedovedu si představit, že bych si ho dlouhodobě odpíral. V měřeném měsíci jsem možná snědl více uzenin než obvykle, protože bylo horko a na teplé jídlo jsem neměl chuť. Řešil jsem to většinou chlebem s něčím. Je mi nicméně jasné, že můj lékař mě na rozdíl od mého řezníka za tenhle obrázek moc nepochválí.
MĚSÍČNÍ SPOTŘEBA: vepřové 2,6 kg hovězí 1,8 kg jehněčí 0,3 kg drůbež 1,2 kg ryba 0,8 kg slanina 0,5 kg uzeniny 1,8 kg
celkem 9,0 kg
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES
Ilustrační snímek
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES
Majitel italské restaurace Aromi Riccardo Lucqe - Za měsíc sním asi 8 kilo masa. Hodně z toho je salám, který si dávám každé ráno. Ale když to vidím pohromadě, trochu mě to děsí. Měl bych s tím salámem ubrat. Kuře jím jednou měsíčně, mám rád steaky, ryby a taky masové kuličky s boloňskou omáčkou – to už od dob, kdy jsem byl dítě.
MĚSÍČNÍ SPOTŘEBA: Salám 2,5 kg Kuřecí 0,5 kg Hovězí 2 kg Mleté 3 kg
celkem 8 kg
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES
Baletka Adéla Pollertová
Autor: Nguyen Phuong Thao, MF DNES