Hlasovat pro tuto fotku
náhledy
Josef Malý: Dnes Pepa vařil experimentálně, na motivy pohádky “Jak pejsek s kočičkou vařili dort“. …vzali mouku, mlíčko a vajíčko a míchali to dohromady. "Dort musí být sladký," řekla kočička a nasypala do toho cukr. "A trochu slaný taky," řekl pejsek a dal tam sůl. " "A banány, abychom nezapomněli," řekl pejsek a přidal tam dva banány" Banány jsou dobré,'' schválila to kočička, "ale měla by tam jistě také přijít okurka," a dala tam okurku. "A kosti," Svolal pejsek, "musíme tam přece dát nějaké kosti!" Tak do toho dortu dali hodně kostí. "A přece nějakou rybu, ryby já tak tuze ráda!" vzpomněla si kočička a dala do dortu rybu. "Tak, a teď několik buřtů hodně pepřovatých, to je něco pro mne," řekl pejsek a dal tam několik buřtů. ""A trochu pórku," řekl pejsek a dal tam pórek. "A čokoládu," řekla kočička a přidala do toho čokoládu. "A omáčku!" napadlo pejskovi, i dali tam omáčku. Tak do toho svého dortu, dávali a míchali všechno možné, dali tam i česnek a pepř a namíchali tam sádlo i bonbóny, škvarky a skořici, krupičnou kaši a tvaroh, perník a ocet, kakao a zelí, hlavu z husy a hrozinky, inu všechno možné do toho dortu dali, jen chleba tam nedali, protože pejskové a kočičky chleba zrovna tuze moc rádi nejedí. Když to všechno smíchali a rozmíchali, byl z toho dort tak veliký jako kolo u vozu. "Panečku, to bude veliký dort, to se nějak najíme!" chválili si to. Jak to dopadlo? No Pepa ještě žije.
Autor: Archiv soutěže
Magda Zavrtálková: Dobrý den, Kuchtík Ondrášek (6) je milovník sladkého jídla. To může cokoliv, dortíky, muffiny, palačinky... Když jdeme kolem cukrárny, tak se nemusí přemlouvat na "kafíčko a zákusek". Nikdy nezklame. Když se doma peče, nechybí u pečení a hned ochutnává všechny dobroty, připravuje a ozdobuje na závěr před pečením. Takhle nadšeně však nejí vůbec ovoce, není nic horšího. Lepší je to se zeleninou, i když žádná výhra. Pokud však vytáhneme dětskou kuchařku, kde je samá zelenina a "zdravé věci", neodolá a dá se do vaření. Připraví si různé druhy zeleniny, umíchá žervé s česnekem na pomazánku a začne tvořit své umělecké dílo na talíř. Práce je to náročná, ale výsledek je vždy krásný a navíc celé své umělecké dílo sní, i když je to zelenina:))
Autor: Archiv soutěže
Tereza Dozrálová: Když hudbě se teď nedaří i hudebník rád navaří! Lečo, kuře, těstoviny, k tomu dělá voloviny. Třeba jak mi s kytarou, hraje písně nad parou. Má talent na souhru chutí, jen občas mě až příliš nutí, abych mu vše chválila a pověst jeho šířila. Chválit muž se přece musí, no jen ať si pán taky zkusí, o barák se starat v celku, nejen zapnout večer telku. Každá pomoc je však drahá, je radost být jeho drahá. U plotny se vážně snaží, vaří, chutí, občas smaží. Však prvním jídlem, co mi dělal, si na pověst nezadělal. Připravil mi vajíčka, já polkla první soustíčka. Jenže místo pochvaly, přišly na mě návaly. "Vážně nejsem těhotná, jen mi nějak nechutná." V čem je chyba zjistil náhle, zahanben to řekl táhle: "Snad se tak moc neděje, já dal ocet místo oleje!" ;-)
Autor: Archiv soutěže
Tomáš Bukovský: Tak mi žena řekla, že na idnesu běží soutěž muž roku a jestli se nepřihlásím, tak týden nic nebude a ani štrůdl mi to nezachrání. Že prý trochu pudru, vytasit biceps, kukuč jako George Clooney a mužem roku může být i takový šašek jako jsem já. Tak tu teď jsem, abych vyhrál hlavní cenu, rodinnou pohodu a šťastnou ženu.
Autor: Archiv soutěže
Martina Zvárová: Moji chlapi v kuchyni manžel se synkem se na chalupě rozhodli, že vyzkouší udírnu, co dostal manžel k narozeninám. Pustili se do přípravy domácích klobás a také uzené krkovice a vepřového boku, které si naložili cca měsíc dopředu do slaného nálevu. Jako obvykle když moji chlapi vaří, tak vzduchem lítají nadávky když něco nejde, vzájemně se hecují, pošťuchují a dohadují jak se co má udělat. Nic pro slabší povahy - je lépe se držet dál, dokud neskončí. Všude chaos a binec. Rozhodli se maso nemlít, ale nařezat ručně, což jim zabralo 4 hodiny.... Ale výsledek stál rozhodně za to! Samozřejmě jsme s druhým synkem museli vše 20x pochválit a také porovnávat "naše" klobásy s těmi od řezníka. S domácím chlebem co manžel také peče to bylo vážně pochutnání. Chlapi díky nekonečnému hladu doma vaří celkem často a podle jejich mazaného pravidla - "kdo nevaří uklízí" to vypulírování kuchyně nakonec zbyde na mě....
Autor: Archiv soutěže
Kamila Kroupová: Nikdy jsem se nesetkala s mužem, který má tak bezbřehý zájem o kulinářské umění, jako přítel mé dcery Pavel. I přes svůj velký životní problém se zrakem neváhá vařit jídla tradiční, ale i nová a neodzkoušená. Nedávnou výzvou byl Schwarzwaldský dort, který sám připravil k narozeninám mé dcery. Vyhledal recept, nakoupil všechny suroviny, pečlivě zpracoval a s radostí servíroval. V podvečer když jsme dort ochutnávali, vstoupila do místnosti mladší dcera a řekla: Co to jíte, že je tady takové posvátné ticho?
Autor: Archiv soutěže
Veronika Jedináková: Když mí dva kocouři vaří: Štěpán, ten větší, je milovníkem polévek a také velmi vynikajícím kuchařem. Skoro pokaždé mu u toho asistuje naše papouškovitá micka Bohuna, která musí asistovat na rameni, v průběhu vaření. Je to sranda a láska na ně pohledět. Bon apetit.
Autor: Archiv soutěže
Lucie Dvořáková: Není nad to si vyzkoušet pečení perníčků měsíc a půl před Vánocemi. Zodpovědně se k tomu postavil starší kuchař Adámek, který se zhostil válení a vykrajování. Plyšák Panda pak hlídá, aby se perníčky v troubě moc nespálily, což se někdy samozřejmě stává, a mladší Matěj už jenom ochutnává, jestli se dílo povedlo. Všichni pak upečené perníčky sníme a v prosinci se budeme těšit na opětovné pečení a samozřejmě zdobení. Kluci jinak rádi pomáhají při přípravách jídel, nejraději však mají obalování řízků a různé patlání :)
Autor: Archiv soutěže
Tereza Dozrálová: Můj táta nejraději vaří chlapská jídla: guláš, pečenou krkovičku, tradiční české recepty jako kulajdu, bramboračku, hrstkovou polévku a podobně. Ze sladkých jídel dělá výborné tenké palačinky s domácí marmeládou. Musím říct, že se v poslední době ve vaření moc zlepšil, vzpomínám na moje dětství, kdy nám uvařil krupicovou kaši, která byla plná hrudek, ale i tak jsme ji snědli. Dnes ho považuji za vynikajícího kuchaře, ke kterému chodím často pro radu. V současné době vaří jednu zajímavou specialitu – roušky, snad v nich nebudou hrudky! Dobrou chuť!
Autor: Archiv soutěže
Eliška Frimlová: Posílám fotografii svého manžela Béďi v kuchyni. Často je tu jako doma, především když může chystat větší množství jídla, především polévek a omáček. Při vaření vždy používá zásadně ten největší hrnec. Ke všemu miluje pálivé a jako nadšenec do chilli i dnes došlo na papričky a protože některé druhy fakt dost pálí je třeba se na to patřičně vybavit. Po předchozích zkušenostech se jako nejlepší ukázala potápěčská maska a samozřejmě rukavice. V tu chvíli se já i s dětmi vzdalujeme do bezpečného útočiště.
Autor: Archiv soutěže
Václav Pícha: Je důležité získat vtah k vaření už za mlada. V dospělosti to potom jde samo.
Autor: Archiv soutěže
Aleš Vosáhlo: Rád vaří... vaření má jako velké hobby a proto jezdí každý rok o prázdninách ve své dovolené vařit dětem na tábor. Vaří od polévek až po sladké. Děti si jeho vaření moc pochvalují a zbývají pouze prázdné talíře...po jeho vyhlášené svíčkové se oblizují za ušima, po bavorských vdolečkách se jen zapráší, na hamburgery se stojí fronta a dospělí se nehnou od talířů když je jim naservírováno grilované koleno. Vše vaří s chutí, láskou, s úsměvem a na jeho jídlech je to znát. Největší radost mu dělá, že ostatním chutná a pochvalou mu jsou prázdné talíře.
Autor: Archiv soutěže
Michal Antoš: Přítel Michal je sice v karanténě i přesto v kuchyni rád experimentuje a nebojí se žádné výzvy. A to ani takové jako je francouzský dezert Croquembouche. Výborně si poradil nejen s odpalovaným těstem, ale i následným plněním krémem Diplomat a tvorbou karamelových vlasů. Většina receptů mu vyjde na první pokus. Proto ho to v kuchyni baví a já si to moc užívám. Nejvíce mi chutnají jeho asijská a italská jídla. A nyní k nim přibyl i tento luxusní croquembouche. Zajímalo by mě, jestli by si myčka Miele poradila také s karamelem, co po něm zbyl.
Autor: Archiv soutěže
Lenka Hlinková: Proč troškařit, když můžou péct rovnou celé prasátko :) Takovéto akce a následné podráždění chuťových buněk dokážou pouze a jenom chlapi. Milujeme jídlo, milujeme chlapy, milujeme přátelská setkání. Koupit prase, přivézt, zabít, sundat štětiny a naložit do soli. A to všechno v brzkých ranních hodinách kvůli nízkým teplotám. Nejdůležitější ale je dobře se u toho bavit.
Autor: Archiv soutěže
Petr Vaněk: Už se to peče, už se to vaří. Ve dvou se nám lépe daří. Vojťas je náš "mastršéf", Áňa hlídá celý kšeft. Máme vlastní recepty na vdolky i krevety. Každé jídlo zvládneme, kuchyni tu vládneme. Máma, táta chutnají, ukusují potají. Zapojíme taky babičku, nakonec si dáme kávičku. Děda ten však bere roha. Prej točené je jeho vloha. Pes a kočka mlsně zírají. Prázdné břicha předstírají. Přijďte někdy na meníčko. Dáme specialitku i pivíčko. My jsme zkrátka vaši kuchaři, v kuchyni se nám vše podaří. Dost už řečí, ať vám chutná. Nová myčka je však nutná. Pošlete nám každý hlas, teď a tam. Znovu, zas.
Autor: Archiv soutěže
Adéla Hýsková: Náš tatínek je v kuchyni jako doma. Nejraději vaří českou klasiku, s masem i bez. Vždy si vybírá čerstvé suroviny a vaří s láskou. Na výsledku si pokaždé pochutná celá rodina. Škoda jen, že chodí do práce a nemůže nám takhle vyvářet každý den. Na fotce zrovna připravuje vepřové kostky s bramborovým knedlíkem a špenátem. Pokud se podaří sehnat domácí špenát od babičky, je to ideálni! Naše děti nejvíce ocení super tenké palačinky a domácí wafle s marmeládou z vlastních zdrojů. Díky tatínkovi jedí děti úplně všechno a rady. Stejně jako já, mama.
Autor: Archiv soutěže
Tomáš Hejnal: Honzík je malý velký pomocník. Rád kuchtí a umí si na mobilu najít video s jednoduchým receptem a sám podle něj uvařit.
Autor: Archiv soutěže
Martina Kalová: Takhle to u nás vypadá, když ve společné kuchyni hospodaří nejstarší a nejmladší generace. A jde jim to pěkně od ruky, jsou to naše šikulky. Tentokrát to budou těstovinky. I když úklid kuchyně a její uvedení do původního stavu alespoň vzdáleně, nehrozí :D
Autor: Archiv soutěže
Pavel Šuťák: Můj osmiletý syn vaří, peče a smaží. Celkem mu to jde.
Autor: Archiv soutěže
Ruslan Susol: Ve své kuchyni vařím rád cokoli, zvládnu i cukrařinu. Nejraději připravuji ryby, mořské plody a pizzu. Velmi rád jím sushi, ale nerad ho připravuji :-). Na fotce připravuji hřebenatky svatojakubské, které vždy podávám se studeným avokádovým pyré. Opravdová delikatesa. V plamenech může každý vidět podle své fantazie siluetu jiné delikatesy.
Autor: Archiv soutěže
Irena Cabajová: Můj manžel uvaří a upeče úplně vše. Poslední dobou nejraději peče chléb. Je výborný a nikdy nám dlouho nevydrží. Většinou je druhý den snědený. Ale jeho největší majstrštyk je tažený závin s mákem a jablky. Když se učil od své mamky dělat tažené těsto, docela se u toho vyvztekal. Ale teď mu to už jde. Učil se to kvůli mě, protože mám tchýni na Slovensku, tak tam pro štrůdl nemůžeme jezdit každý víkend. Já tento dezert miluji. A když manžel všechno v kuchyni uklidí a my všechno sníme, tak padne a odpočívá. A náš chlupatý Archie s ním...
Autor: Archiv soutěže
Mária Figurová: 3 muži a mentální příprava na čočkovou polévku. Cítit jenom únavu a česnek ve vzduchu. Manžel vaří nejraději polévky nebo ryby, když zrovna nehlídá hyperaktivní děti, to pak máme špagety. Důležité: žádné dítě nebylo při vaření ohroženo na zdraví.
Autor: Archiv soutěže
Michal Joska: Základem mého vaření jsou ty správné pohyby, jako nám ukazuje můj idol Jirka Babica. Před vařením si připravím všechny potřebné ingredience do mističek a pokud nějakou ingredienci nemám, tak tam dám něco jiného nebo to tam vůbec nedám. Zde jsem vařil kuřecí prsíčka plněná bylinkami, kde jsem bylinky nahradil chilli, jelikož jsem potřebné bylinky neměl a vařil jsem pro chlapy. Rád v kuchyni experimentuji a mezi má nejlepší jídla patří těstoviny s mákem v rumové lázní a grilované maso. Vše jsem dělal za použití hodně nádobí a aby manželka znovu nemusela umývat mnou ušpiněné nádobí, tak by se nám hodila super myčka od Miele, která by manželce ušetřila spoustu práce.
Autor: Archiv soutěže