Doporučujeme

Dýňová polévka

Dýňová polévka | foto: Profimedia.cz

Dýňová polévka

  • 1
Servírujeme s opečeným toustem, navrch je možno dát zakysanou smetanu.

Suroviny na 6 porcí:

  • 1 máslová dýně (butternut)
  • 2 stroužky česneku
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • bio vývar (kostka zeleninová)
  • zakysaná smetana

Postup:

1. Dýni rozpůlíme, vyndáme semínka (která můžeme poté opéct a chroupat samotné), vyčistíme vnitřek dýně.

2. Do každé půlky dýně dáme stroužek česneku (rozdrtit nožem i se slupkou), olivový olej, sůl a snítek rozmarýnu.

3. Vložíme do předehřáté trouby (180°C) a pečeme hodinu - dýně musí být měkká po vpichu vidličkou.

4. Hotovou dýni vydlabeme a dáme do hrnce společně s česnekem (bez slupky) a rozmarýnem.

5. Zalijeme cca 1,5 vody (podle toho, jak chceme mít polévku hustou) a přidáme zeleninovou kostku.

6. Necháme s vývarem chvíli povařit, dosolíme pokud je potřeba, přidáme 2 lžíce zakysané smetany a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.


  • Vybrali jsme pro Vás