Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Dýňová polévka

aktualizováno 
Servírujeme s opečeným toustem, navrch je možno dát zakysanou smetanu.

Dýňová polévka | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 6 porcí:

  • 1 máslová dýně (butternut)
  • 2 stroužky česneku
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • bio vývar (kostka zeleninová)
  • zakysaná smetana

Postup:

1. Dýni rozpůlíme, vyndáme semínka (která můžeme poté opéct a chroupat samotné), vyčistíme vnitřek dýně.


2. Do každé půlky dýně dáme stroužek česneku (rozdrtit nožem i se slupkou), olivový olej, sůl a snítek rozmarýnu.


3. Vložíme do předehřáté trouby (180°C) a pečeme hodinu - dýně musí být měkká po vpichu vidličkou.


4. Hotovou dýni vydlabeme a dáme do hrnce společně s česnekem (bez slupky) a rozmarýnem.


5. Zalijeme cca 1,5 vody (podle toho, jak chceme mít polévku hustou) a přidáme zeleninovou kostku.


6. Necháme s vývarem chvíli povařit, dosolíme pokud je potřeba, přidáme 2 lžíce zakysané smetany a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

Autor:




Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.