Recepty z drůbežího masa

Drůbež, kuřecí maso, vaříme z kuřecího masa

Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso

9. března 2024

Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...

Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít

16. prosince 2023

Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...

Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?

9. listopadu 2023

Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...

Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku

9. září 2023

Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...

Domácí chov slepic je v kurzu, prodejci kuřic mají i desetkrát víc objednávek

8. února 2023  15:26

Stále víc lidí chce chovat vlastní slepice. V předchozích letech během pandemie koronaviru byla...

Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky

15. října 2022

Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

24. září 2022

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Kohouti už ruší i na vesnici. Proč ke slepicím patří a kteří kokrhají méně

18. září 2022

Premium K úsvitu na vsi patřívalo kokrhání stejně samozřejmě jako vycházející sluníčko. Dnes se vám může i...

Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou

2. července 2022

Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých...

Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor

18. června 2022

Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...

Veterináři zakázali chov drůbeže pod širým nebem. Na vině je ptačí chřipka

23. listopadu 2021  14:48,  aktualizováno  15:09

Veterináři v úterý zakázali kvůli ptačí chřipce chov drůbeže pod širým nebem, musí se umisťovat do...

Fešák na koni, mladé víno i propečená husa. Co podniknout na sv. Martina

11. listopadu 2021

Podle pranostik by měl 11. listopadu přijet Martin na bílém koni. Sníh je aktuálně jen na Sněžce,...

Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek

19. června 2021

Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s...

Velikonoční kuřecí roláda

Velikonoční kuřecí roláda

Střední

90 min

Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.

Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu

20. února 2021

K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...

Na jihu Čech se objevily další případy nákazy ptačí chřipkou

26. ledna 2021  17:38

Veterináři dnes potvrdili výskyt ptačí chřipky na dalších dvou lokalitách v Jihočeském kraji. Jedna...

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

23. ledna 2021

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...

Kuřecí nudličky s brokolicí a chilli papričkou

Kuřecí nudličky s brokolicí a chilli papričkou

Lehké

25 min

Pikantní rychlovka je skvělým tipem na oběd nebo večeři, když nemáte moc času. Ideální přílohou je...

Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Střední

55 min

Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso,...

Teplý salát s krůtími prsíčky

Teplý salát s krůtími prsíčky

Lehké

45 min

Báječná souhra krůtího masa, brambor a česnekového dresinku vás nadchne a navždy si získá vaše...

Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu

21. listopadu 2020

Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

7. listopadu 2020

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu

26. září 2020

Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...

Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově

19. září 2020

Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

5. září 2020

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...

Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni

29. srpna 2020

Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....

Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky

25. července 2020

Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...

Chuťovky za „totáče“: polévka z gulášové konzervy nebo smaženky ze sekané

24. května 2020

Po šedesáti šesti dnech vláda v pondělí ukončila nejdelší nouzový stav v dějinách Česka....

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem

25. dubna 2020

Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...

Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší

14. března 2020

Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...

Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš

10. března 2020,  aktualizováno  11.3 16:55

Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....

Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu

15. února 2020

Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

9. listopadu 2019

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá...

Sezona svatomartinské husy začíná, chovatelům konkuruje drůbež z dovozu

5. listopadu 2019  16:02

Svatomartinské slavnosti jsou pro chovatele hus vrcholem sezony. Přitom je to trend teprve...

Poradny