Recepty z drůbežího masa
Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso
Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...
Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít
Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...
Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?
Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...
Domácí chov slepic je v kurzu, prodejci kuřic mají i desetkrát víc objednávek
Stále víc lidí chce chovat vlastní slepice. V předchozích letech během pandemie koronaviru byla...
Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky
Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...
Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování
S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...
Kohouti už ruší i na vesnici. Proč ke slepicím patří a kteří kokrhají méně
Premium K úsvitu na vsi patřívalo kokrhání stejně samozřejmě jako vycházející sluníčko. Dnes se vám může i...
Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou
Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...
Veterináři zakázali chov drůbeže pod širým nebem. Na vině je ptačí chřipka
Veterináři v úterý zakázali kvůli ptačí chřipce chov drůbeže pod širým nebem, musí se umisťovat do...
Fešák na koni, mladé víno i propečená husa. Co podniknout na sv. Martina
Podle pranostik by měl 11. listopadu přijet Martin na bílém koni. Sníh je aktuálně jen na Sněžce,...
Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek
Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s...
Velikonoční kuřecí roláda
Střední
90 min
Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...
Na jihu Čech se objevily další případy nákazy ptačí chřipkou
Veterináři dnes potvrdili výskyt ptačí chřipky na dalších dvou lokalitách v Jihočeském kraji. Jedna...
Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky
Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...
Kuřecí nudličky s brokolicí a chilli papričkou
Lehké
25 min
Pikantní rychlovka je skvělým tipem na oběd nebo večeři, když nemáte moc času. Ideální přílohou je...
Kachní prsíčka s mrkvovým pyré
Střední
55 min
Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso,...
Teplý salát s krůtími prsíčky
Lehké
45 min
Báječná souhra krůtího masa, brambor a česnekového dresinku vás nadchne a navždy si získá vaše...
Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu
Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...
Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity
Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...
Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu
Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni
Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...
Chuťovky za „totáče“: polévka z gulášové konzervy nebo smaženky ze sekané
Po šedesáti šesti dnech vláda v pondělí ukončila nejdelší nouzový stav v dějinách Česka....
Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie
Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...
Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší
Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu
Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...
Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím
Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá...
Sezona svatomartinské husy začíná, chovatelům konkuruje drůbež z dovozu
Svatomartinské slavnosti jsou pro chovatele hus vrcholem sezony. Přitom je to trend teprve...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny